VLAARDINGEN- Een vuilnisbelt rondom de ondergrondse vuilcontainers bij de Valkenhof in Vlaardingen-West zorgt voor ergernis. Een op Facebook geplaatste video laat het resultaat zien aan het begin van de avond. ‘Hoezo geen klachten? Ik fluit de Monitor van NPO wel even terug’, fulmineert de maker van het filmpje.
Het Polenpension in het voormalige bejaardenhuis zorgt al jaren voor overlast in de wijk. Desondanks is eind vorig jaar besloten om het pension voorlopig open te houden en de sloop van het pand uit te stellen.
De uitgestelde sloop van het Polenpension in complex Valkenhof in Vlaardingen-West was op 4 oktober 2018 al bekend bij de toenmalige SP-wethouder Arnout Hoekstra, maar hij zweeg. Op die dag heeft eigenaar Waterweg Wonen ambtelijk aangekondigd dat ze overwogen om het tijdstip van sloop te verlengen. De gemeenteraad is pas twee maanden later geïnformeerd. Ruim na het vrijwillig opstappen van Hoekstra, met in zijn portefeuille onder meer bouwen, wonen en woonoverlast. Het gemeentebestuur zag geen enkele aanleiding de uitgestelde sloop eerder te melden.
FACEBOOK IS VERANDERD!
Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.
Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com
Vlaardingen, het rioolputje van het Westland, is inmiddels ontpopt tot een Poolse enclave en de overige MOE-landers erbij.
Het interesseert een hoop van die gasten geen ene bal of het er opgeruimd is of niet. Het is weer mooi weer en dat betekent meer ellende dan in de winterperiode. De halve liters blikken bier met Poolse opdruk, zijn al weer waargenomen in de bosjes langs de Wetering en omgeving Surfplas.
Toezicht en Handhaving in geen velden of wegen te bekennen.
Opmerkelijk toch, gezien hoe brandschoon de straten van Warschau en Gdansk zijn…
Maar misschien moeten wij ons eens ernstig gaan afvragen of de wijze waarop wij gewend zijn om ons vuil weg te gooien soms het verkeerde gedrag opwekt bij de bonte verzameling nieuwkomers?
Immers, in de praktijk leert men hier – van seizoensarbeider tot polygame, analfabete ‘vluchteling’ – al heel snel dat alles wat je hier weggooit onmiddellijk door anderen wordt opgeruimd.
Dat betekent bij aankomst in Nederland dus praktisch het volgende:
– dat je hier je vuilnis niet zelf op straat of aan de rand van je dorp hoeft te dumpen, waar honden en geiten alle eetbare resten uit de stapel vreten voordat iemand besluit de berg in de fik te zetten omdat die te groot wordt,
– dat je hier in Nederland niet al je afval in de rivier of het open riool hoeft te gooien waarna het ‘vanzelf’ weggevoerd wordt,
– dat je hier in Nederland er niet zelf met je voertuig op uit hoeft om grofvuil in de bossen en ravijnen om je heen te dumpen,
– dat je hier in Nederland geen paria-achtige onderklasse hebt die ’s nachts met de ezelkar jouw troep ophaalt zodat niet-schoolgaande, ongeschoeide kinderen op vuilnis-bergketens het stinkende afval nog eens goed na kunnen zoeken.
Neen, dat hoeft allemaal niet in Nederland!!! Hier gaat het duidelijk anders!! Hier gooi je afval gewoon – huppekee – buiten de voordeur. En zie het mirakel: op wonderbaarlijke wijze komen betaalde arbeiders van het niets aansnellen om het gratis voor je weg te halen.
Blijkbaar moet mensen met een migratie-achtergrond eens dringend uitgelegd worden dat in onze dichtbevolkte en hoogtechnologische maatschappij juist problemen als rattenplagen, volksepidemieen, zware vervuiling van bodem en grondwater en verstopte rioleringsystemen routineus voorkomen worden door de typisch Nederlandse manier van afval inzamelen.
Dat mensen met een immigratie-achtergrond misschien van huis uit gewend zijn aan dergelijke problematiek betekent nog niet dat dit hier óók normaal is. Wij ervaren dit in ieder geval als een ernstig probleem dat ons aller leefbaarheid aantast.
Maar zolang de overheid handhaaft dat mensen met een immigratie-achtergrond zich niet aan Nederlandse wetten en plichten hoeven te houden, worden dergelijke problemen alleen maar erger ipv dat ze opgelost worden.
Beter stopt de overheid er snel mee om binnen ons traditionele rechtgelijkheidsprincipe allerlei wettelijke uitzonderingen te gaan maken voor nieuwkomers.
Maar nu leven er teveel mensen in ons land die, geheel door toedoen van de Nederlandse overheid, ervaren dat de Nederlandse wetten en plichten in ieder geval niet voor hen gelden.
Hoog tijd dus dat de Nederlandse overheid de eigen regels maar eens gaat handhaven. Dat zou dat al héél veel verschil maken.
Want “Of iedereen danst, of niemand danst”
Mariella, mooi verwoord en wellicht maar eens goed om alles te laten liggen. Kijken hoe lang ze het vol gaan houden om tussen de zooi te blijven leven.
Polygaam en analfabeet? Dat heeft u dan zelf geconstateerd?
In andere buurten, met minder buitenlanders, is na het weekend ook vaak bij te containers te zien dat één van de buren de schuur heeft opgeruimd.
@ Rob; ja hekken eromheen en een poosje geen vuil ophalen om te zien of men begrijpt wat men doet is vermoedelijk het enige wat daadwerkelijk tot een gewenste gedragsverandering zou kunnen leiden. Maar ja, dat mag toch niet van de wijze dames en heren die namens ons beslissingen mogen nemen 🙂
@ Martin; ik schreef van “… tot …” wat een wijds spectrum indiceert, maar jazeker, er zitten polygame analfabeten tussen de nieuwe aanwas.
“Polygaam” refereert natuurlijk naar het soort huwelijken dat hier niet officieel erkend en dus niet als zodanig geregistreerd wordt (want veelwijverij is verboden), maar waarmee officieus wel rekening mee gehouden wordt in kader van gezinsherenigingen en alles wat daaruit voortkomt.
En met “analfabeet” refereer ik naar degenen die (1) die thuis niet hebben leren lezen of schrijven, (2) naar degenen die dit thuis wel hebben geleerd, qua landstaal en/of een dode taal, maar die het Nederlands onmachtig zijn, en (3) degenen die wel Nederlands hebben geleerd maar waarbij de woordenschat zozeer beperkt is gebleven dat men praktisch gezien als functioneel analfabeet aangemerkt wordt op de arbeidsmarkt.
En ja, ik spreek uit ervaring, maar misschien heeft u zelf heel andere ervaringen opgedaan.