VLAARDINGEN- “Er is geen sprake geweest van een bijzondere loonsverhoging voor de directeur van Stroomopwaarts.” Dat zegt wethouder Bart de Leede (GroenLinks) bij bespreking van het rapport van Bureau Berenschot over het functioneren van Stroomopwaarts.
Raadslid Ingrid Wijker (fractie Kerkhof) meent dat in 2017 is besloten de directeur van Stroomopwaarts een loonsverhoging van bijna 18.000 euro toe te kennen. Wijker: “Dat is bijna een jaarsalaris van iemand die in de bijstand zit. Waarop ik de vraag stel; waar is dit op gebaseerd? En of het college dit zelf een goed signaal vindt naar de medewerkers van Stroomopwaarts, die volgens citaten uit het rapport ‘op omvallen staan’?”
Volgens de wethouder heeft Wijker het over het individueel keuzen budget (IKB) voor ambtenaren. De Leede: “Er is dus geen sprake geweest van een bijzondere loonsverhoging voor de directeur van Stroomopwaarts. Er zijn schriftelijke vragen over dat onderwerp gesteld. Die zullen worden beantwoord, maar er is in 2017 geen sprake geweest van een loonsverhoging. Dat heeft te maken met het individueel keuzen budget voor alle ambtenaren.”
Het IKB betreft een bundeling van onder meer de vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering voor ambtenaren die dit naar eigen wens kunnen laten uitbetalen op elk gewenst tijdstip of dit kunnen omzetten in verlofuren en andersom. Het kan zodoende op een fiscaal voordelige manier worden gebruikt.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.
Tot nu toe geen reacties hierop? Dat is ook al bijzonder! Het lijkt erop of inwoners van MVS zich niet meer druk maken over politieke spelletjes die worden gespeeld over de ruggen van de inwoners van die zelfde gemeenten. Dat geeft B&W van MVS extra ruimte om te doen en laten wat ze zelf willen. Zelfs gemeenteraden van MVS hebben niet de kwaliteiten en capaciteiten om het tij te keren. Ik dit geval: Stroomopwaarts heeft carte blanche van deze drie gemeenten. Vandaar dat alles wordt geaccepteerd zelfs tegen beter weten in. Er is wel kritiek, maar dat blijft verborgen, uiteindelijk gaan alle partijen mee in de zogenaamde vaart der volkeren. Laten ze wel heel veel medewerkers en cliënten stikken. Wassen ze hun handen in onschuld terwijl er nu al bloed aan zit! Terugkerend op het onderwerp: Het individueel keuze budget voor ambtenaren is een bron van frauduleus handelen. Ik zeg niet dat dit in dit geval is gebeurd, maar ik weet voorbeelden uit de praktijk waarin dit zeker het geval was. Als politiek uit Vlaardingen en Schiedam zou ik zeker nader onderzoek gaan eisen waaruit dit bedrag van bijna 18.000 euro dan uit bestaat. Bonnetjes e.d. opvragen over deze periode in het kader van het WOB ( Wet Openbaarheid van Bestuur). Kan deze bestuurder dit dan hard maken? Zo niet, dan is er sprake van een integriteitskwestie. Ze heeft de eed of belofte afgelegd als ambtenaar. Kwalijk is het ook dat deze bestuurder tegen of boven de Balkenende-norm zit, terwijl ze zich voordoet als sociaal bestuurder en lid is van de PvdA. Dit salaris is al volledig buiten alle proporties voor een bestuurder in het Sociaal Domein. Ik herhaal het nog maar eens 187.000 euro op jaarbasis. Medewerkers van de werkleerbedrijven van MVS met een eigen CAO worden gezien als profiteurs. 90% heeft het minimum loon, landelijk ziet men dit en hun CAO als “goudomrand”. Je praat dan over deze groep met een salaris 20.000 euro op jaarbasis. De bestuurder krijgt meer dan het 9-voudige! Daar hoor je dan weer niemand over. Ook Vlaardingen moet zelfs gaan bezuinigen in het Sociaal Domein (15 miljoen). Hoe houdbaar is dan deze salariskwestie? Oproep: Gemeenteraden bezint u! Hoe lang gaan we door om verstoppertje te spelen. U weet net zo goed als ik dat 75% van Stroomopwaarts bestaat uit medewerkers met een indicatie. Vervolgens hebben we een grote groep mensen met een bijstandsuitkering. De uiteindelijke 25% medewerkers met een ambtelijk dienstverband zouden zich meer moeten richten op deze groepen medewerkers, dan zich druk maken om hun eigen baan, werkdruk en ziekteverzuim dan nu gebeurt.
Ook nog een keiharde realiteit: Medewerkers van de Werkleerbedrijven kunnen zogenaamd overal terecht met hun klachten; Bij de werkleiders – jobcoaches – verzuimconsulenten – arboartsen – bedrijfsmaatschappelijk werk – directie – wethouders – gemeenten – vertrouwenspersoon – nationale ombudsman – vakbond – rechtsbijstand – politieke partijen (landelijk en gemeentelijk) – gemeentelijke ombudsman – teamleiders etc. Helaas geeft nooit iemand “thuis”‘. Dus al met al blijkt dit ook een wassen neus, een doekje voor het bloeden!