VLAARDINGEN- Annemiek Jetten is als PvdA-burgemeester eind 2016 gevlucht uit de gemeente Sluis. Zoveel is duidelijk voor Rudy Eversdijk (fractievoorzitter SP-Sluis): ”De coalitiepartijen CDA, VVD en Nieuw Gemeentebelangen waren blij dat ze vertrok, omdat zij op een bepaald moment ging handhaven op een middenstandsvereniging.” In de oude kern van Sluis ging bij het vertrek van Jetten letterlijk de vlag uit bij een aantal ondernemers. De woordvoerder van Jetten in Vlaardingen kan het allemaal niet bevestigen: ‘Hiervoor verwijs ik je graag naar de gemeente Sluis’, is haar reactie op een verzoek om een weerwoord van de (inmiddels) Vlaardingse burgemeester.
Eversdijk kan het wel uitleggen: “Er waren meer dingen, natuurlijk, maar uiteindelijk ging het mis met de aanvraag van een vergunning voor een ijsbaan.” Zelf heeft de SP-voorman in Sluis nooit moeite gehad met Jetten als burgemeester, zo benadrukt hij. Eversdijk: “In de evenementenvergunning stond, om 22.00 uur moet het klaar zijn. Die middenstandsvereniging heeft het zo rondgedraaid dat het de burgemeester haar schuld was dat de vergunning niet kwam. De coalitie stond vierkant achter de middenstandsvereniging. Toen moest ze maar vertrekken.”
De oud-wethouder Stan Lauret (VVD) stelt dat Jetten als burgemeester in een vorig college in Sluis gewend was dat zij het met alle besluiten eens moest zijn. Wie weerstand bood kon een onderzoek verwachten. Toen alle wethouders in Sluis zich onwrikbaar achter de middenstandsvereniging opstelden leek de methode van het instellen van een onderzoek ondoenlijk. Bij eerdere spanningen in de coalitie was al een mediator aangesteld door Jetten. Lauret: ‘Met die mediator wilde zij bereiken dat wij weer in de pas zouden gaan lopen. Háár pas.’ Eversdijk: “Op een gegeven moment kwam dus de post vrij in Vlaardingen en omdat haar schoonfamilie daar vandaan komt heeft ze die kans aangegrepen om daar burgemeester te worden. Dan was ze hier van al die ellende af. Volgens mij was ze gewoon het gezeur allemaal zat.”
In de politiek van Sluis wordt de methode van het instellen van onderzoeken omschreven als ‘een poging om mensen te beschadigen, om ze daarna te kunnen afvoeren’. De woordvoerder van Jetten in Vlaardingen gaat niet in op die bewering. “Het is aan de gemeente Sluis om hierop te reageren’, laat zij desgevraagd weten.
Vaststaat dat in Vlaardingen inmiddels ook meerdere onderzoeken lopen op initiatief van Jetten. Het gaat om; een onderzoek naar de integriteit van raadsleden; een onderzoek naar bedreiging aan het adres van de burgemeester tijdens de jaarwisseling; een onderzoek naar financiële afspraken tussen raadslid Ron Boers en oud-wethouder Frans Hoogendijk (ONS); en een onderzoek naar de werkwijze van Waterweg Actueel. De onderzoeksobjecten bestaan stuk voor stuk uit ‘tegenstanders’ van Jetten.
Afgelopen weekend ging een oproep de ronde voor een spoedoverleg dat Jetten wenste met alle fractievoorzitters in de haringstad. Aanleiding: de berichten op Waterweg Actueel over haar functioneren en het Wob-verzoek naar declaraties van de Vlaardingse burgemeester(s) en wethouders. Jetten zou hierover ‘behoorlijk aangedaan en moedeloos’ zijn. De onderbreking van het zomerreces ging op het laatste ogenblik niet door, nadat Waterweg Actueel hierover had gepubliceerd: de oproep is ingetrokken. ‘Voor zover ik weet bleek dit gebaseerd te zijn op een misverstand’, aldus de woordvoerder van Jetten.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.
Geld moet rollen en dat zeker bij de Vlaardingse ambtenaren. Jammer genoeg rolt het maar 1 kant op en dat is van de burgers af.