SCHIEDAM- Het is al 2 jaar geleden dat er onderzoek is gedaan naar het imago van Schiedam als woonstad. Ook dit jaar zal er geen meting plaatsvinden, ondanks dat de stad de ambitie heeft om hoger gewaardeerd te worden.
Het imago van Schiedam als woonstad wordt normaal gesproken gemeten met behulp van de Monitor Leefbaarheid & Veiligheid. Begin 2022 was er echter veel vraag naar informatie over de gevolgen van de lockdowns voor de fysieke en mentale gezondheid van de Schiedammers. Dit was een groot onderdeel van de vragenlijst (met allerlei vragen over leefbaarheid, veiligheid, buurtproblemen etc.) die daardoor erg lang zou worden. Daarom is ervoor gekozen om het onderdeel over het imago van de stad een keer over te slaan (ook omdat een imago meestal heel langzaam verandert). In de editie van begin 2024 zal dit weer worden opgenomen.
De gemeente Schiedam heeft sinds 2020 als doel om een rapportcijfer 6,3 te halen voor het imago van Schiedam als woonstad. Bij een meting in 2019 bleef Schiedam steken op het rapportcijfer 6,1. Voor Bestuur & Organisatie behaalde Schiedam, bij de meting in 2019, een tevredenheid van 26%. Het streven is om die tevredenheid te verhogen tot 30%. Verder werkt de gemeente aan een meetinstrument dat nog beter ingaat op de manier waarop de samenwerking met bewoners en professionals wordt vormgegeven.
De Monitor Leefbaarheid & Veiligheid is een periodiek bevolkingsonderzoek naar de leefbaarheid, veiligheid en slachtofferschap van criminaliteit in Nederland.. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De laatste editie was in 2021, waarbij ruim 135.000 mensen van 15 jaar en ouder zijn ondervraagd. De resultaten van de monitor worden gepubliceerd op de website van het CBS en op de website van de Leefbaarometer. De Leefbaarometer is een online instrument dat de leefbaarheid in alle bewoonde wijken, buurten en straten in Nederland laat zien.
En nou?