VLAARDINGEN- Voor het Vlaardingse raadslid Ron Boers is de megavangst cocaïne in woningen op Rotterdam-Zuid verre van verbazingwekkend. Boers: ‘Die mega dure auto’s waar de stad van vergeven is, moeten érgens van worden betaald. Ik snap werkelijk niet dat er iemand hierover verbaasd is.’
Boers reageert daarmee op het nieuw over de actie van de politie tegen criminelen die gebruik maakten van een appartement in een woontoren aan de Strevelsweg in Rotterdam. Zowel aan de Strevelsweg als de Lange Hilleweg werd afgelopen zondag 300 kilo cocaïne gevonden, 600 kilo in totaal dus. In een appartement aan het Kruisplein werd in totaal 1.927.270 miljoen euro gevonden.
De politie had informatie dat een appartement aan de Strevelsweg vermoedelijk gebruikt werd voor de opslag van drugs. Onder leiding van een officier van justitie werd een strafrechtelijk onderzoek gestart. De politie hield de woning enige tijd in de gaten en zag regelmatig twee mannen met grote tassen de woning in en uit gaan. Agenten volgden de mannen ook heimelijk naar een woning aan de Lange Hilleweg die eveneens regelmatig met grote tassen werd bezocht.
In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november deed de politie met het Openbaar Ministerie een instap op beide adressen en vond zowel op de Strevelsweg als op de Lange Hilleweg honderden kilo’s cocaïne. Op de Strevelsweg was de drugs verstopt in een verborgen ruimte in de woning. In de verborgen ruimte lag ook een vuurwapen en munitie.
De in totaal 600 kilo cocaïne heeft een straatwaarde van tussen de 18 en 24 miljoen euro. De drugs is zo snel mogelijk getest, gewogen en daarna vernietigd. Op de Lange Hilleweg zijn twee mannen aangehouden. Beide verdachten zijn 29 jaar en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Zij zijn door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor veertien dagen in bewaring gesteld.
Bij de observatie werd ook een auto gezien die mogelijk een relatie had met de drugshandel. Nader onderzoek naar deze auto leidde de politie naar een woning aan het Kruisplein. De agenten zagen dat twee personen verlieten deze auto met koffers en gingen een appartement aan het Kruisplein binnen. De politie stapte afgelopen woensdag deze woning binnen en vond daar een 36-jarige man en een 58-jarige vrouw, die geld zaten te tellen. Ook deze verdachten hebben geen vaste woon- of verblijfplaats en zijn door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor veertien dagen in bewaring gesteld. Na hun aanhouding heeft de politie het geld en de auto in beslag genomen en de telling voortgezet. Het gaat om bijna 2 miljoen.
Op alledrie de adressen die door de verdachten werden gebruikt, stond niemand ingeschreven. Het ging om woningen voor de verhuur. Spookbewoning is een benaming voor appartementen die niet of nauwelijks bewoond zijn en waar meestal niemand ingeschreven staat, maar waar wél criminele activiteiten plaatsvinden. Meestal gaat het om drugs gerelateerde activiteiten. Vaak weet een woningeigenaar die zijn woning verhuurt van niks. Zij maken dan onbewust gebruik van een onbetrouwbare verhuurbemiddelaar. Die neemt contant geld aan, houden geen volledige administratie bij, bieden een volledig verhuurpakket aan en een inschrijving bij de BRP is niet nodig. Criminelen blijven zo buiten het zicht van de overheid. Spookbewoning kan voor een huiseigenaar voor behoorlijke problemen zorgen, bijvoorbeeld als de gemeente besluit een pand te sluiten. Maar ook schade aan de woning, daling van de waarde en het risico op geweldsincidenten in en om het huis zijn reëel. In dit specifieke geval was hier ook sprake van spookbewoning. De verhuurder accepteerde cash de huur, kon geen gegevens van de bewoners overleggen en het verhuurcontract was onvolledig.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.