WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERGUNNINGEN VOOR MEER OPLAADPALEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In Vlaardingen zijn vergunningen verstrekt door de gemeente voor de plaatsing van oplaadpalen in zeker vijf straten. De oplaadpunten voor elektrisch vervoer komen aan de Torenvalk- en Spalandlaan, in de 1e Van Leyden Gaelstraat, op de Piet Heinplaats, in de Wilhelminastraat en op de Lemsterlandhoeve.

Vlaardingen wil het elektrisch rijden bevorderen door het bieden van meer oplaadobjecten in de openbare ruimte. De gemeente Vlaardingen is één van de deelnemers aan de Concessie openbare laaddiensten elektrisch vervoer voor Rotterdam en de regio die, in samenwerking met in totaal dertig regiogemeenten, is aanbesteed door de gemeente Rotterdam.

Elektrisch rijden is alleen ‘groen’ wanneer u rijdt op groene stroom, maar in Nederland wordt circa 95% van de elektriciteit opgewekt met kolen en gas. Ook aardgas wordt door de milieubeweging en het demissionair kabinet beschouwd als niet duurzaam.

Tesla, de bekende fabrikant van elektrische auto’s, is inmiddels aangeklaagd door de ouders van Congolese kinderen vanwege het faciliteren en stimuleren van kinderarbeid. Voor de productie van hun oplaadbare lithiumbatterijen is kobalt nodig, een grondstof die vooral wordt gedolven in mijnen in Congo, ook door kinderen.

3 gedachten over “VERGUNNINGEN VOOR MEER OPLAADPALEN VLAARDINGEN

  1. Even wat tegenspreken;

    – Electrische auto’s zijn wel degelijk groener wanneer ze met grijze stroom worden opgeladen. Het uiteindelijke systeem rendement van een elektrische auto is veel hoger dan van een auto met brandstofmotor.
    – Vorig jaar was in Nederland niet 5% maar 11% groene stroom, dat wordt snel meer omdat -55% CO² in de (Europese) wet staat.
    – Duurzaam betekent “geschikt om lang te duren”, aardgas is ooit op dus per definitie niet duurzaam.
    – Kobalt wordt in hoog tempo uitgefaseerd uit nieuwe autoaccu’s.

    1. Het zijn toch nog steeds kindslaafjes die het lithium uit de mijnen halen he? En de afgeschreven batterijen worden natuurlijk ook in een ontwikkelingsland gedumpt. Oh ja, de stroom wordt opgewekt door de longen van de aarde op te stoken in biomassacentrales omdat het groene schorem zich tientallen verzet heeft tegen kerncentrales. Doe mij dus maar weer een dikke diesel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *