SCHIEDAM- Uitzendbureaus en huisjesmelkers hebben mazen gevonden in de zogenaamde Rotterdamwet (Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek) waarmee de gemeente Schiedam zaken als woonoverlast wil bestrijden. De gemeente komt partijen tegen die een deel van de bewoners wel en een deel niet inschrijven, om zo minder zichtbaar te zijn als kamerverhuurbedrijf.
Arbeidsmigranten worden vaak bij aankomst in Nederland ingeschreven in het centrale Register Niet Ingezetenen (RNI). Pas na 4 maanden ontstaat de verplichting om in het Basisregistratie Personen (BRP) in te schrijven. In de praktijk gebeurt dit regelmatig niet, terwijl de controle hierop complex is. Om deze reden heeft de gemeente Schiedam in de evaluatie van de Rotterdamwet aan het Rijk als verbeterpunt aangegeven om het RNI te decentraliseren (Het verdelen van functies en bevoegdheden).
Om aan te tonen dat iemand in de BRP hoort te staan, zijn vaak twee controles nodig met een tussenperiode van 4 maanden. Als bewoners niet zijn ingeschreven in het BRP, wordt bijvoorbeeld illegale kamerverhuur niet zichtbaar. Malafide uitzendbureaus kunnen er belang bij hebben om hun medewerkers op die manier te huisvesten, omdat de verplichting om een huisvestingsvergunning te hebben niet aan een minimale termijn gebonden is, volstaat één controle en worden alle bewoners ingeschreven. Op grond van de Rotterdamwet is handhaving met de bestuurlijke boete mogelijk op pandeigenaar en een uitzendbureau. Schiedam merkt dat dit een betere reactie geeft op inschrijving in het BRP van medewerkers van uitzendbureaus.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.
Wat een land is dit geworden zeg !………Het is dweilen met de kraan open met dat zooitje schorem .
Het wordt steeds gekker, ik kan mijn auto niet meer parkeren omdat er bij ons in de straat 10 Bulgaren en 30 Polen en zelfs lithuanan wonen allemaal met auto met buitenlandse kentekens, ze betalen geen wegenbelasting, parkeren auto’s zelfs op de stoep en hebben een buitenlandse verzekering, als ze een aanrijding veroorzaken dan kan je fluiten naar je geld, de regering spreekt over spookmigranten en zegt, niet na te kunnen gaan of iemand langer dan 4 maanden in Nederland woont maar als ze de inkomstenbelasting opvragen dan zouden ze zo kunnen zien dat zo’n iemand al 3 jaar non-stop in Nederland woont, het is gewoon ouderwets de ogen sluiten ten behoeve van de economie en het bedrijfsleven.
Uitzendbureau Covebo werkt tot 5 jaar in één bedrijf en registreert nooit de verblijfplaats van medewerkers. vijf jaar in één bedrijf, geen inschrijving in de gemeente, geen wegenbelasting. Waarom niemand er iets aan doet? Het is oneerlijk jegens belastingbetalers.
Ik woon in Oost, je betaalt parkeer vergunning, maar na 21.00 u krijg je hier in Oost geen plek meer. Dan kom ik zo laat van het werk is er geen plek meer. Als vrouw vind ik eng om alleen te lopen hier Oost. Er parkeren busjes PL, BG veel. Mensen parkeren niet op de parkeer plaatsen als er geen parkeerplek zijn.
In Oost gooien ze allemaal rotzooi ook buiten. Het wordt een gewoonte dat ze naast het container neerzetten. Ik vind het moet hard aangepakt worden hier in Oost. Je loopt ook niet veilig meer op straat hier. Vroeg in de ochtend maken ze al herrie en lopen met bier blikjes. Ik vind het moet hier echt streng aangepakt worden. Je ziet heel weinig handhaving lopen in Oost.
Je onttrekken aan de wet is niet hetzelfde als “de mazen in de wet vinden”.