WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TWIJFELS BIJ GEBRUIK AFVALPAS ARBEIDSMIGRANTEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Ook in Maassluis zullen arbeidsmigranten vuil gaan dumpen naast de ondergrondse containers bij invoering van de afvalpas. Die vreest wordt uitgesproken door Jan van den Hoek, namens de fractie van Forum voor Maassluis (FvM), maar de wethouder denkt niet dat dit zich in Maassluis zal voordoen.

Van den Hoek (FvM): “Krijgen arbeidsmigranten ook een afvalpas, of wordt dat er dan voor of naast gegooid? Daar zijn wij een beetje bang voor.”

Een proef in Schiedam-Oost heeft in 2018 uitgewezen  dat het al dan niet inzetten van een pasjessysteem nauwelijks effect heeft op bijplaatsingen van vuilniszakken en het dumpen van grofvuil naast containers.
Wethouder Fred Voskamp (CDA): “De pasjes worden volgens mij aan de afvalstoffenheffing gekoppeld, dus mensen die een afvalstoffenheffing betalen die krijgen daarmee ook een pasje beschikbaar. Hoe dat precies gaat, of mensen wel of niet ingeschreven staan, dat zijn volgens mij andere discussies. “

Verschillende inwoners van buurgemeente Vlaardingen melden bij de gemeente bijplaatsingen naast de ondergrondse afvalcontainers, die sinds kort alleen zijn te openen door de bezitters van een afvalpas.

In regiogemeente Schiedam zijn in de zomer van 2018 door de gemeente afvalpassen verstrekt aan uitzendbureaus die in Schiedam-Oost panden aan arbeidsmigranten verhuren. De huismeesters van de panden gaan regelmatig controleren of de pas nog aanwezig is en of de bewoners weten hoe afval moet worden aangeboden.

In de strijd tegen vuildumpers in Schiedam-Oost zijn eerder meertalige informatiesets overhandigd met daarin heldere informatie hoe afval aan te bieden.

In het oostelijk deel van de jeneverstad heeft men al jaren ervaring met containers die zijn afgesloten met een pasjessysteem. Tegen het dumpen van vuil naast de containers is al van alles geprobeerd: bloemen plaatsen naast de bakken, de sloten verwijderen, een keer per week een kraakwagen plaatsen voor grofvuilinzameling. Voorlopig met als blijvend resultaat: aanhoudende bijplaatsingen.

5 gedachten over “TWIJFELS BIJ GEBRUIK AFVALPAS ARBEIDSMIGRANTEN MAASSLUIS

  1. Waar maak je je druk om, dit was toch te verwachten met die debiele maatregelen? En dan meertalige informatiesets in een Nederlands sprekend land? Probeer eens een Nederlandstalige folder in Polen of Turrekistan te bekomen. En dan nog de kraakwagen sturen om dit gedrag te stimuleren.

  2. In het verleden maakte ik een afspraak bij IRADO om grof afval (bankstel) op te laten halen. Duurde twee weken voordat men tijd had. Twee weken stond dat bankstel op mijn balkon, met alle ergenis.
    Twee straten verderop werd een teringzooi uit de woning gepleurd, door gelukzoekertjes, en werd binnen één dag opgehaald. Geen stadswachtje gezien. Daarnaast zijn er op sommige plaatsen vuilstortcontainers weggehaald ondanks dat dat wijken zijn waar de ‘overbevolking” heel groot is met lui die het niet zo nauw nemen met regeltjes en plichten.

    1. @ Martin , Als ik je een raad mag geven ; Zet voortaan gewoon je bankstelletje een of twee straten verder , bij het grofvuil van die gelukzoekers , dan hoef je niet twee weken te wachten . Ik doe het ook altijd zo , omdat Irado op dat moment verplicht is , alles mee te nemen wat daar dan ligt .( Handelsgeest noemen ze dat , maar dat snapt ene Hans K. niet ) .

      1. Heb daar even aan gedacht.
        Maar als ik 2 meter buiten mijn deur loop met dat ding, zijn er altijd van die judassen die de stadswachtjes bellen.En als ik het bij die andere zooi neerzet, staan er gegarandeerd wel 4 gealarmeerde stadswachtjes en krijg ik een prent voor alle troep.
        Daarnaast ben ik niet heiliger dan de Paus, maar wil het toch enigzins leefbaar houden.
        Ik moet wel zeggen dat de mensen van Irado het keurig hebben opgeruimd. En daar zat geen Nederlander van buitenlandse komaf tussen. Dus het verhaaltje dat allochtonen altijd het vuile werk doen is niet waar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *