VLAARDINGEN- De misstanden die spelen bij de huisvesting van arbeidsmigranten in de flat aan de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen-West hebben nu ook de aandacht van de Tweede Kamer. Op 30 april heeft een gesprek plaatsgevonden tussen de betrokkenen bij de huisvesting van de arbeidsmigranten. In dit overleg zijn onder meer aanvullende maatregelen bedacht om ondermijning en uitbuiting van arbeidsmigranten te voorkomen. Deze voorstellen zullen binnenkort aan de Tweede Kamer worden aangeboden, naar aanleiding van Kamervragen over dit onderwerp. Vlaardingen wordt betrokken bij vervolgoverleggen over de aanpak van malafide uitzendbureaus.
De fractie Boers (fB) heeft schriftelijke vragen gesteld over de aanhoudende wantoestanden in de flat in de Westerwijk. Het gemeentebestuur laat fB weten dat er gesprekken lopen met de eigenaar, de beheerder en één van de hier hurende uitzendbureaus. Door de eigenaar van de flat wordt geïnvesteerd in het opknappen van het gebouw. Dit gebeurt in overleg met Bouw- en Woningtoezicht. Er vindt overleg plaats met huurders. Onderzocht wordt ook of er een bewonerscommissie opgezet kan worden. In overleg met onder andere SOZWE en BIZA wordt onderzocht of vervolgacties noodzakelijk zijn. En er lopen afspraken tussen Publiekszaken en de verhuurder over registratie in de Basisregistatie Personen.
De wantoestanden in de flat in de Westerwijk zijn verre van nieuw. In 2007 maakte de laatste Nederlandse bewoners al duidelijk dat de situatie onhoudbaar was. Het toenmalige gemeentebestuur beloofde ook toen al beterschap, bij monde van burgemeester Tjerk Bruinsma (PvdA).
Er zijn in Vlaardingen twee gebouwen van deze omvang, voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Het andere complex is Valkenhof hoog. Hier zouden de woningen voldoen aan de convenantvoorwaarden ‘Huisvesting tijdelijke arbeidsmigranten’.
GEEF UW MENING!!
Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.