SCHIEDAM- Het is onduidelijk hoeveel kinderen in Schiedam daadwerkelijk kampen met een taalachterstand.
Er is in dit kader wel een subsidieaanvraag opgesteld door de gemeente om het taalonderwijs voor kinderen van 0-12 jaar te verbeteren, maar het aantal is nog onduidelijk, blijkt uit de beantwoording van vragen vanuit de gemeenteraad over het Gelijke Kansenprogramma.
Vaststaat dat Schiedam landelijk de tweede plaats bezet op de lijst van gemeenten met de meeste peuters die behoren tot de doelgroep van het achterstandenbeleid. Dit betekent dat kinderen met grote achterstanden instromen in de voorschoolse educatie. Het Rijk vereist een aanbod van 16 uur voorschoolse educatie aan de 2,5 tot 4 jarige doelgroeppeuters.
De fractie van Denk in de Schiedamse gemeenteraad wil de startleeftijd voor deze groep het liefst verlagen naar 2 jaar, maar dat ziet de onderwijswethouder niet zitten. Wanneer in Schiedam de 2-jarigen ook mee gaan doen heeft dit invloed op het verplichte aanbod van 16 uur aan de 2,5 tot 4 jarigen. Het betekent dat er extra geld voor moeten worden ingezet. Bovendien kampen kinderopvangorganisaties nu al met een ernstig personeelstekort.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.
Gooi er maar weer Miljoenen tegenaan om de taalachterstand weg te werken terwijl de ouders hun eigen taal blijven volharden. Mooi werkje voor DENK om dit financieel op te lossen !