SCHIEDAM- Het college van burgemeester en wethouders van Schiedam heeft besloten om de Frankelandgroep een subsidie toe te kennen in het kader van de Regeling Specifieke uitkering domein-overstijgend samenwerken 2024. Deze regeling is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en heeft als doel de samenwerking tussen verschillende zorg- en welzijnsorganisaties te stimuleren. Dit moet bijdragen aan de verbetering van de thuiszorg en het verminderen van de toestroom naar de Wet langdurige zorg.
Dankzij deze subsidie kan de Frankelandgroep haar inspanningen voortzetten om de zorg voor haar cliënten te verbeteren. Het college onderstreept hiermee het belang van deze samenwerking voor de toekomst van de zorg in Schiedam en hoopt dat dit initiatief een voorbeeld zal zijn voor andere gemeenten.
Met deze financiële steun kan de Frankelandgroep innovatieve projecten opzetten en bestaande programma’s uitbreiden, wat uiteindelijk ten goede moet komen aan de cliënten.
Die Snorremans zal het best wel lekker vinden , dat die jonge meid ergens onder aan zijn buik zit te kriebelen ………..
Subsidie voor thuiszorg door Frankeland?
Deze stichting kan nog geen eens zorgen voor patiënten e/o bewoners die in Frankeland wonen. Personeel blijft vertrekken afdelingen worden daardoor gehalveerd of gesloten. Juist gediplomeerde medewerkers zijn meer een uitzondering dan standaard. De mensen die daar nog werkzaam zijn, zijn veelal leerlingen zonder de juiste bevoegdheden of medewerkers met verkeerde diploma’s.
Ook wordt er veel werk verricht door vrijwilligers, werk wat gedaan kan worden door betaalde krachten.
De gemiddelde vrijwilligers hebben de aow leeftijd gepasseerd en de jongere vrijwilligers zijn veelal lui die door vrijwilligerswerk te doen hun uitkering veilig stellen.
In de nacht moet één personeelslid 3 afdelingen bemannen. Uiteraard zijn (sub) hoofdjes, op een uitzondering na, verdomd om ook met handjes aan het bed te staan om het personeelstekort te verlichten. In het weekend of op feestdagen zijn ze vrij.
Maar als cadeau voor hun ‘geweldige’ inzet schijnen ze eind van het jaar een bedrag van 5000 euro te krijgen. De ‘handjes aan het bed’ kanjers mogen het met een oliebol doen.
Zou goed zijn als de zorgverzekeraars een onderzoek zouden doen naar waaraan het geld wat ze betalen goed wordt besteed. Er zijn mensen met een hoge vergoeding voor zorg maar die niet (volledig) krijgen.
Ook dat onderzoek zou gunstig voor Frankeland kunnen zijn als uit onderzoek zou blijken dat er geen misstanden zijn.
Een meldpunt van DSW waar personeel, patiënten of familie hun ervaringen kwijt kunnen zou een begin zijn.
Nog steeds boos dat je daar niet aan de bak kwam Jaap?
@Herr Kreuger
Nee hoor Hansje.
Alleen heb ik medelijden met de ‘handjesaanhetbed’ kanjers die zich uit de naad werken en met een familielid wat daar noodgedwongen moet verblijven. Het ligt echt niet aan de ‘handjesaanhetbed’ kanjers en aan de mensen die zorgen dat het schoon is en aan de mensen die voor het eten zorgen. Over de vrijwilligers heb ik mijn twijfels.
Och, misschien kom je ooit ergens aan de bak in een andere bejaardensoos. Dan zou ik op je c.v. wél je achternaam aanpassen.