WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

STRIJD TEGEN LAAGGELETTERDHEID VANUIT MAASSLUIS

Als ambassadeur van het Taalakkoord zet Stroomopwaarts zich in om taalverbetering op de werkvloer te promoten. Zo hebben zestien  taalmaatjes hun certificaat gekregen. Zij begeleiden vluchtelingen tijdens een stage van 6 maanden op de werkvloer bij Stroomopwaarts. Voor werkzoekenden die de taal onvoldoende beheersen is het lastiger om een baan te vinden. Daarom start Stroomopwaarts met de inzet van de taalmeter. Een eenvoudige manier om het taalniveau te meten zodat een taaltraject gestart kan worden als dat nodig is. Taal maakt dan ook een integraal onderdeel uit van het aanbod van Stroomopwaarts aan werkzoekenden.
Als ambassadeur van het Taalakkoord zet Stroomopwaarts zich in om taalverbetering op de werkvloer te promoten. Zo hebben zestien taalmaatjes hun certificaat gekregen. Zij begeleiden vluchtelingen tijdens een stage van 6 maanden op de werkvloer bij Stroomopwaarts.
Voor werkzoekenden die de taal onvoldoende beheersen is het lastiger om een baan te vinden. Daarom start Stroomopwaarts met de inzet van de taalmeter. Een eenvoudige manier om het taalniveau te meten zodat een taaltraject gestart kan worden als dat nodig is. Taal maakt dan ook een integraal onderdeel uit van het aanbod van Stroomopwaarts aan werkzoekenden.(fotograaf Ron van Rossum).
MAASSLUIS- Tijdens een lunchbijeenkomst in Maassluis zijn werkgevers opgeroepen in te zetten op taal. De oproep komt van Stroomopwaarts, de Bibliotheek Maassluis en de stichting Lezen en Schrijven.

Meer dan 16.000 werknemers in onze regio hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Een betere taalvaardigheid leidt tot minder fouten tijdens het werk, minder stress en een lager ziekteverzuim onder werknemers.

“Zet in op taal” was het thema van een lunchbijeenkomst. Ter sprake kwam hoeveel verborgen laaggeletterdheid er op de werkvloer is. Hoe belangrijk verbetering van taal op de werkvloer is en wat het een werkgever oplevert om in taal te investeren. Het doel van “Zet in op taal” is werkgevers te stimuleren zich ook in te zetten voor taalverbetering in hun eigen bedrijf. En, ook samen te werken en zich aan te sluiten bij het Taalakkoord van minister Lodewijk Asscher (PvdA) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *