SCHIEDAM- Borden rond het water bij de Göteborg in Schiedam-Sveaparken roepen vragen op. Via de gele boren waarschuwt Irado op uw snelheid te passen in verband met overstekende ‘waterkippen’. Voor Ronald Loch, Adviseur Bomen Stedelijk beheer bij de Gemeente Rotterdam, is die boodschap niet duidelijk. Loch: ‘Is het nu een meerkoet of water(kip)hoen, die telkens de weg over gaan?’
Bij de Vogelbescherming Nederland valt onder het begrip waterkip vooral de waterhoen met zijn opvallende rode snavel met gele punt. Tijdens het zwemmen of lopen is zijn staart omhooggericht. Het waterhoen broedt langs allerlei zoet water, als kleine sloten en vijvers, ook in dorpen en steden.
Volgens het Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW) wordt het woord waterkip vooral regionaal gebruikt, met name in het noorden van Nederland. Hier zou het gaan om een zwarte watervogel met een witte snavel en wit voorhoofdsschild. Maar het zou volgens het ANW ook kunnen gaan om kippenvlees dat is ingespoten met water om het vlees zwaarder te maken.
Loch: ‘Ze platrijden moeten we zeker niet doen! Pas alstublieft uw snelheid aan.’
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.
Valt wel op dat de meeste hardrijders de bewoners zelf zijn, tijd voor drempels bij het bruggetje naar de velden kunnen de voetgangers en fietsers veilig oversteken.