VLAARDINGEN- De Vlaardingse Broekpolder mag niet in de waagschaal worden gesteld door de discussie over bouwen in de polder weer op een kier te zetten. Dat meldt het bestuur van de Federatie Broekpolder in een persbericht. Volgens het bestuur zouden opmerkingen, die wethouder Ivana Somers (Leefbaar) heeft gemaakt, duidelijk aangeven dat het gemeentebestuur nog steeds onvoorwaardelijk achter de visie staat dat de polder groen en onbebouwd moet en zal blijven. Maar – zo meent het bestuur van de federatie- elke ruimte die dat in twijfel brengt moet in Vlaardingen niet meer naar buiten komen.
De zaak kwam afgelopen maandag wel naar buiten toen de wethouder bij Omroep Vlaardingen zei te werken aan een Woonvisie. Voor ontwikkeling van die visie worden bijeenkomsten belegd om met Vlaardingers te spreken over onder meer duizenden extra woningen in de stad. Somers: “Dan zullen er altijd mensen zijn die bijvoorbeeld aangeven, dat is misschien ook wel de Broekpolder of een weiland. Of dat is misschien richting de Krabbeplas. Ik verwacht dat dat uit het participatietraject gaat komen, want ik vind het ook belangrijk dat er nog wel groen in de wijken blijft.”
Inmiddels is duidelijk dat ideeën voor mogelijke woningbouw in het Vlaardingse groengebied al veel langer de ronde doen op het stadhuis. Het VVD-raadslid Ruben van de Zande sprak daar afgelopen januari al over voor de microfoon van Omroep Vlaardingen. Op de vraag of de Broekpolder voor de VVD een optie is voor woningbouw reageert Van de Zande op 6 januari geschrokken: ‘”Nee, op dit moment nog niet… Nog niet. Op dit moment nog niet. Punt! Nee, nee, nee. Laten we eerst kijken hoe we die woningen binnen de stad kunnen realiseren.”
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.
Nee, geen woningbouw in de Broekpolder!
Waarom blijft ons allerlaatste stukje historisch landschap het doelwit van dit stadsbestuur? Is er soms sprake van smeergeld en steekpenningen?
Meer dan 30 jaar na de dioxineramp(!!!) is de Broekpolder nu het leef- en fourageergebied van de Lepelaar, Ooievaar, Buizerd, Bosuil en Groene specht. Het is een toevluchtsoord voor watervogels, egels, amfibieën en insecten, en er groeien overal zeldzame wilde bloemen.
Nee, het gemeentebestuur gaat onze laatste natuur en onze laatste wilde dieren niet op offeren aan woningbouw. Onze wilde dieren kunnen helemaal nergens meer heen! De annexatie van de gebieden waarin zij hun toevlucht moeten nemen drijft onze lokale species tot uitsterving. Het stadsbestuur vormt echt een acuut gevaar voor onze allerlaatste inheemse flora en fauna.
Ongelofelijk om te vernemen dat ons prijswinnende groene landschap door het stadsbestuur zomaar beschikbaar is gemaakt voor nieuwbouw.
Wat een catastrofaal beleid.
Vind het persoonlijk een beetje treurig te noemen er mensen zijn die voorrang krijgen op mensen die al langer of in nood een huis zoeken, en dan heb ik het absoluut niet over mensen met urgentie die voorrang hebben.