SCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Schiedam heeft besloten tot de start van de EU-aanbesteding voor de herinrichting van de Koemarkt, Hoogstraat en aanliggende stegen. Na beoordeling van de inschrijvingen wordt overgegaan tot de voorlopige gunning aan de leverancier met de beste prijs kwaliteit verhouding. Bij het met goed gevolg doorlopen van de bezwaarprocedure volgt de definitieve gunning.
Met de aanpak van de Koemarkt en Hoogstraat wordt ingezet om het hele binnenstadgebied aantrekkelijk te maken met een mix voor winkelen, wonen, werken en beleving. De inrichting moet een hoge kwaliteit hebben door toepassing van authentieke materialen en de vormgeving van het openbaar gebied moet de verblijfskwaliteit versterken: totale kosten 2,2 miljoen euro.
De gemeenteraad kreeg vorig jaar zomer te horen dat de herinrichting van de Hoogstraat in afgeslankte vorm zou doorgaan, waarbij het vernieuwen van de verlichting voorop staat. Dit zou betekenen dat de Hoogstraat hersteld wordt met de bestaande stenen. De verlichting wordt vernieuwd met historisch ogende gevelverlichting.
In november 2019 startte de eerste poging tot een openbare aanbesteding voor de herinrichting. Deze aanbesteding ging niet door, omdat de biedingen hoger waren dan de gemeente had verwacht.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.
Dat is een mooi plaatje wat u daar liet zien. Zo zag de Hoogstraat er in de sixties uit., met winkels zoals speelgoed Prins, Bokhorst, Waar dat wiel draait, Jamin, De Gruyter, watersport Mak. Juwelier Verkade en Kledinghandel Jansen hebben die jaren overleefd evenals die stoffenhandel. Leuk dat die oude glorie weer terugkomt voor de nieuwe ondernemers en bewoners. Nu nog het Monopoly theater weer open.
Nostalgie,
Wat te denken van kledingzaak Coster, vishandel Fillekes, slagerij Malta. Zal het nooit meer worden, een echte winkelstraat met grote diversiteit aan verschillende soorten winkels. De aanbesteding zal wel gegund worden aan een neefje of vriendje in een land zoals Bulgarije, Polen of Roemenië.
Voor een aantal bestuurders is het betreurenswaardig dat Turkije en Marokko niet in de Europese gemeenschap zitten, dan was het helemaal naar tevredenheid aanbesteed.
Je weet maar nooit Martin, met de import van veel jonge werkende stellen uit Rotterdam die vooral rond de B.K. laan hun huizen kopen halen we ook veel initiatief en ondernemerschap binnen. Het zijn in ieder geval goede consumenten voor onze middenstand. Ik hoop alleen dat ons bestuur die Nederlandse ondernemers niet teveel dwars zit.
Beste Hans en Martin,
met plezier lees ik veel van jullie reacties , soms wel of niet eens of weet ik het niet.
Klopt dat de Hoogstraat geen winkelstraat zoals vroeger meer kan zijn.
Ik zou graag in jullie reacties willen lezen wat de complexe oorzaak en achtergrond is, hoe de Hoogstraat er nu voorstaat.
Daar zou is meer aandacht voor moeten zijn, en ik denk dat dit medium hier niet geschikt voor is.
Hallo Hans, dank voor je belangstelling, maar wat geweest is is geweest. We moeten de ondernemers die er nog zitten koesteren en andere locale ondernemers verwelkomen, en ze ook een bestaan gunnen door niet alles op internet te kopen maar daadwerkelijk met een volle beurs deze zaken onze klandizie gunnen. De uitstraling komt wel weer in orde, wél moet er gelet worden op diversiteit. Eén juwelier, één groenteboer, één polski sklep, één telefoonwinkel. Als een straat op Warchau of Tanger gaat lijken blijven veel mensen weg. Ik vind in Rotterdam bijvoorbeeld de Witte de Witstraat of de West Kruiskade toonvoorbeelden van hoe het kan wat diversiteit betreft. Ook onze Nolenslaan bevat een goed gevarieerd aanbod in winkeliers.
Fijn dat ‘onze’ reacties met plezier gelezen worden, wel of niet met ons eens? Dat maakt het juist interessant, hoop ik. Soms doe ik ook reageren om een beetje leven te maken in dit corona tijdperk.
In het recente verleden was er een patatzaak Coby. Die moest sluiten omdat de huisjesmelker meer huur vroeg dan zij inkomsten had. Vervolgens stond pand jaren leeg.
Persoonlijk denk ik dat één van de grootste oorzaken van de leegstand en verdwijnen van kleine middenstand is en de opkomst van grote ketens van supermarkten en waanzinnig hoge huren en ook internet. 1 kilo speklappen is goedkoper bij Dirk dan de keurslager.
En in Rotterdam heb je i.d.d. grote straten met vele diversiteit aan winkels, restaurants etcetera. Waarschijnlijk is de gemeente daar beter dan in Schiedam m.b.t. invulling van de straten.
En Rotterdam heeft dhr Aboutaleb, prachtvent vergeleken met onze Corretje. Hij zal ook zijn fouten zaken hebben maar wel meer goede.
Misschien opent de redactie van deze site ooit een artikel over dit onderwerp.Hopelijk met veel reacties en ideeën waar de gemeente wat mee kan en gaat doen.
Wel grappig Martin, dat jij ook af en toe de knuppel in het hoenderhok gooit om leven in de brouwerij te brengen. Natuurlijk kan niet iedereen het altijd met elkaar eens zijn. Dat zie je aan onze verschillende meningen betreffende vrijwilligerswerk en het functioneren van politie. Wat Aboutaleb betreft deel ik je mening, zo’n burgemeester wens je iedere stad toe. Het voornaamste om de middenstand in leven te houden is om niet alles online te bestellen, maar gewoon (als het weer kan) die winkelier de omzet te gunnen.
Een wijze spreuk van mijn, overleden, vader.
“Van mening kunnen verschillen is ook een overeenkomst”.
Met de groeten van Karim.