WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SLAVERNIJ TENTOONSTELLING HOEK VAN HOLLAND

Het NiNsee richt zich eenzijdig op de slavernij van ‘mensen van Afrikaanse afkomst’. De organisatie meldt op de eigen website: ‘Er is weinig erkenning en aandacht voor het Nederlandse slavernijverleden en de impact die het nog steeds heeft op de samenleving. De slavernij is anderhalve eeuw geleden afgeschaft, maar de raciale vooroordelen en structuren zijn springlevend in onze huidige maatschappij.’  Volgens de Amerikaanse schrijver en econoom Thomas Sowell van de Stanford-universiteit maakten ook Noord-Afrikanen Europeanen tot slaaf. Sterker nog: in de Verenigde Staten en de dertien koloniën aan de oostkust van Noord-Amerika waren meer slaven uit Europa dan slaven uit Afrika, aldus Sowell. Het NiNsee besteedt er op geen enkele manier aandacht aan.
Het NiNsee richt zich eenzijdig op de slavernij van ‘mensen van Afrikaanse afkomst’. De organisatie meldt op de eigen website: ‘Er is weinig erkenning en aandacht voor het Nederlandse slavernijverleden en de impact die het nog steeds heeft op de samenleving. De slavernij is anderhalve eeuw geleden afgeschaft, maar de raciale vooroordelen en structuren zijn springlevend in onze huidige maatschappij.’
Volgens de Amerikaanse schrijver en econoom Thomas Sowell van de Stanford-universiteit maakten ook Noord-Afrikanen Europeanen tot slaaf. Sterker nog: in de Verenigde Staten en de dertien koloniën aan de oostkust van Noord-Amerika waren meer slaven uit Europa dan slaven uit Afrika, aldus Sowell. Het NiNsee besteedt er op geen enkele manier aandacht aan.
HOEK VAN HOLLAND- Samen met het NiNsee opent Fort 1881 in Hoek van Holland aanstaande woensdag de tentoonstelling ‘Kind aan de Ketting’.

Het NiNsee (Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis) heeft in 2008 deze educatieve tentoonstelling ontwikkeld waarmee aandacht wordt besteedt aan kinderen in slavernij, vroeger en nu.

Kind aan de Ketting is een reizende tentoonstelling die eerder te zien is geweest in Amsterdam, Vlissingen en Suriname. De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingstijden van museum Fort 1881 aan de Stationsweg 82 in Hoek van Holland.

De expositie over een deel van de slavernij past bij de politiekcorrecte tentoonstellingen die tot nu toe waren te zien in Fort 1881. Het fort draait mede op subsidie van de Europese Unie (EU).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *