WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAMSE RAAD MOET LANGER WACHTEN OP ONDERZOEKEN STROOMOPWAARTS

SCHIEDAM- Er zit vertraging in de uitvoering van wensen van de Schiedamse gemeenteraad gericht op het Stroomopwaarts programma. De vertraging betreft twee onderzoeken die langer duren dan verwacht.

Onderzoeksbureau B&A Advies analyseert de impact van begeleidingstrajecten via interviews en documentenanalyse, maar de resultaten worden komende maand verwacht. Gebaseerd op de onderzoeksresultaten, start in augustus met een rapportage in de herfst.

Na overleg tussen gemeenten en Stroomopwaarts, worden nieuwe prestatie-indicatoren toegevoegd aan de begroting van 2025, waaronder maatschappelijke activering en armoederegelingen.

Het Dagelijks Bestuur van Stroomopwaarts heeft besloten tot jaarlijkse evaluatie, beginnend met de jaarstukken van 2024.

Eén gedachte over “SCHIEDAMSE RAAD MOET LANGER WACHTEN OP ONDERZOEKEN STROOMOPWAARTS

  1. https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2023-461995.pdf

    Met de vijfde ‘wjziging van 30 oktober 2023′ zijn de gemeenteraden volledig buiten spel gezet: Daar waar de raden eerst nog op de valreep zienswijzen konden indien is ook die beperkte inspraakmogelijkheid vervallen en is ; ´inspraak’ beperkt tot de financiele toestand, die, zoals Berenschot opmerkt, in feite een onnavolgbaar zooitje is met hosting van werkplekken en gemeenteambtenaren. Dit zou je als gewoon bedrijf een moeten proberen, maar ja blijkens de Buisinesscase SOW de Belastingdienst is in casu van meet af aan zelf deelnemer in Stroomopwaarts MVS.

    De MVS gemeenteraden zijn zorgvuldig buiten de businesscas SOW gehouden en mewt name raadsleden uit Schiedam vroegen zich af ‘hoezo businesscase’ waarmee zij op de valreep werden geconfronteerd terwijl men dacht een kadernota te hebben goedgekeurd. Berenschot meent in haar evaluatie deze vorm van volksverlakkerij achteraf in geschrift te moeten ‘wijzigen’ door te stellen dat de MVS-raden zich akkkoord zouden hebben verklaard met de businesscase. Nu was Stroomopwaarts MVS in ieder geval tot 30 oktober 2023 inderdaad geen Openbaar Lichaam in de zin der wet en zelfs geen bestuursorgaan sec maar een gewoon bedrijf/rechtspersoon, opgericht door drie private partijen, en is in die zin dus ondeelbaar.

    Stroomopwaarts MVS zou per 31 oktober 2023 nu dus doorgaan voor de collegeregeling die het eerder nooit is geweest. Stroomopwaarts MVS was volgens de akte van oprichting immers uitsluitend in algemene zin GEMACHTIGD door zowel de MVS burgemeesters als de MVS colleges, hetgeen kwalificeert als strafbare voorbereidingshandeling nu hiermee alleen kan zijn beoogd om klachten ‘verderop’ in geschrift te kunnen vervalsen tot would be bezwaren tegen fictieve besluiten inzake de mate van arbeidsgehandicaptheid.

    Vastgesteld moet worden dat eerst nu mogelijk sprakeis van een Openbaar Lichaam Stroomopwaarts MVS nu per 30 oktober 2023 taken bij collegeregeling zouden zijn gedelegeerd en de eerder participerende MVS burgemeesters natuurlijk niet voor niets stilletjes zijn afgevoerd.

    Met de eerder MACHTIGING van de drie MVS burgemeesters en de drie MACHTIGINGEN van de drie MVS colleges gaat het uitsluitend om machtigingen om in rechte te kunnen optreden: in privaatrechtelijke zin namens een burgemeester, en in bestuursrechtelijke zin namens een college, dit met het oogmerk om op enig moment de rechtsverhouding tussen de (ondeelbare) rechtspersoon Stroomopwaarts MVS en de doorgaans niets vermoedende burger in woord en geschrift te kunnen vervalsen waarbij die burger gaandeweg een derde-belanghebbende status in de schoenen wordt geschoven, waarna de bestuursrechter meestal de status van die burger bij uitspraak ‘pseude- legitiem’ maakt.

    De andere optie is dat de Belastingdienst bij beschikking IB de status van de burger achteraf vaststelt waarbij deze van werknemer van Stroomopwaarts MVS bij beschikking IB verwordt tot ‘bijstandsgerechtigde’, redenmen waarom Stroomopwaarts MVS geen mandelijkse bruto-salarisspecificaties verstrek maar netto-salarisspecificaties, waarna de betrokken participerende gemeente aan het eind van het jaar de Belastingdienst buiten het aldus te brandmerken slachtoffer voorziet van een bruto jaaropgave terwijl die gemeente maandelijks niets heeft uitgekeerd,

    De participatiewet stelt overigens dat colleges uitsluitend kunnmen mandateren aan bestuursorganen en het is maar de vraag of de daarmee beoogde wisseltruuk privaat-bestuurs wel opgaat bij delegatie zoals nu per 30 oktober het geval zou zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *