WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAMSE RAAD MOET LANGER WACHTEN OP ONDERZOEKEN STROOMOPWAARTS

SCHIEDAM- Er zit vertraging in de uitvoering van wensen van de Schiedamse gemeenteraad gericht op het Stroomopwaarts programma. De vertraging betreft twee onderzoeken die langer duren dan verwacht.

Onderzoeksbureau B&A Advies analyseert de impact van begeleidingstrajecten via interviews en documentenanalyse, maar de resultaten worden komende maand verwacht. Gebaseerd op de onderzoeksresultaten, start in augustus met een rapportage in de herfst.

Na overleg tussen gemeenten en Stroomopwaarts, worden nieuwe prestatie-indicatoren toegevoegd aan de begroting van 2025, waaronder maatschappelijke activering en armoederegelingen.

Het Dagelijks Bestuur van Stroomopwaarts heeft besloten tot jaarlijkse evaluatie, beginnend met de jaarstukken van 2024.

11 gedachten over “SCHIEDAMSE RAAD MOET LANGER WACHTEN OP ONDERZOEKEN STROOMOPWAARTS

  1. https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2023-461995.pdf

    Met de vijfde ‘wjziging van 30 oktober 2023′ zijn de gemeenteraden volledig buiten spel gezet: Daar waar de raden eerst nog op de valreep zienswijzen konden indien is ook die beperkte inspraakmogelijkheid vervallen en is ; ´inspraak’ beperkt tot de financiele toestand, die, zoals Berenschot opmerkt, in feite een onnavolgbaar zooitje is met hosting van werkplekken en gemeenteambtenaren. Dit zou je als gewoon bedrijf een moeten proberen, maar ja blijkens de Buisinesscase SOW de Belastingdienst is in casu van meet af aan zelf deelnemer in Stroomopwaarts MVS.

    De MVS gemeenteraden zijn zorgvuldig buiten de businesscas SOW gehouden en mewt name raadsleden uit Schiedam vroegen zich af ‘hoezo businesscase’ waarmee zij op de valreep werden geconfronteerd terwijl men dacht een kadernota te hebben goedgekeurd. Berenschot meent in haar evaluatie deze vorm van volksverlakkerij achteraf in geschrift te moeten ‘wijzigen’ door te stellen dat de MVS-raden zich akkkoord zouden hebben verklaard met de businesscase. Nu was Stroomopwaarts MVS in ieder geval tot 30 oktober 2023 inderdaad geen Openbaar Lichaam in de zin der wet en zelfs geen bestuursorgaan sec maar een gewoon bedrijf/rechtspersoon, opgericht door drie private partijen, en is in die zin dus ondeelbaar.

    Stroomopwaarts MVS zou per 31 oktober 2023 nu dus doorgaan voor de collegeregeling die het eerder nooit is geweest. Stroomopwaarts MVS was volgens de akte van oprichting immers uitsluitend in algemene zin GEMACHTIGD door zowel de MVS burgemeesters als de MVS colleges, hetgeen kwalificeert als strafbare voorbereidingshandeling nu hiermee alleen kan zijn beoogd om klachten ‘verderop’ in geschrift te kunnen vervalsen tot would be bezwaren tegen fictieve besluiten inzake de mate van arbeidsgehandicaptheid.

    Vastgesteld moet worden dat eerst nu mogelijk sprakeis van een Openbaar Lichaam Stroomopwaarts MVS nu per 30 oktober 2023 taken bij collegeregeling zouden zijn gedelegeerd en de eerder participerende MVS burgemeesters natuurlijk niet voor niets stilletjes zijn afgevoerd.

    Met de eerder MACHTIGING van de drie MVS burgemeesters en de drie MACHTIGINGEN van de drie MVS colleges gaat het uitsluitend om machtigingen om in rechte te kunnen optreden: in privaatrechtelijke zin namens een burgemeester, en in bestuursrechtelijke zin namens een college, dit met het oogmerk om op enig moment de rechtsverhouding tussen de (ondeelbare) rechtspersoon Stroomopwaarts MVS en de doorgaans niets vermoedende burger in woord en geschrift te kunnen vervalsen waarbij die burger gaandeweg een derde-belanghebbende status in de schoenen wordt geschoven, waarna de bestuursrechter meestal de status van die burger bij uitspraak ‘pseude- legitiem’ maakt.

    De andere optie is dat de Belastingdienst bij beschikking IB de status van de burger achteraf vaststelt waarbij deze van werknemer van Stroomopwaarts MVS bij beschikking IB verwordt tot ‘bijstandsgerechtigde’, redenmen waarom Stroomopwaarts MVS geen mandelijkse bruto-salarisspecificaties verstrek maar netto-salarisspecificaties, waarna de betrokken participerende gemeente aan het eind van het jaar de Belastingdienst buiten het aldus te brandmerken slachtoffer voorziet van een bruto jaaropgave terwijl die gemeente maandelijks niets heeft uitgekeerd,

    De participatiewet stelt overigens dat colleges uitsluitend kunnmen mandateren aan bestuursorganen en het is maar de vraag of de daarmee beoogde wisseltruuk privaat-bestuurs wel opgaat bij delegatie zoals nu per 30 oktober het geval zou zijn…

  2. Er is maar een doel van Stroomopwaarts – frauderen met loonkostensubsidies.
    Hoe gaat dat in zijn werk? Ze plaatsten je bij een werkgever. (die je nooit aangaat nemen)- Zonder salaris, fatsoenlijke arbeidsomstandigheden. Vanaf dag 1 bouwen ze aan een gefingeerd dossier vol met leugens. Natuurlijk staan alle medewerkers (zo weer buiten) Vervolgens bouwen ze een dossier op (wat vol staat met leugens). Vervolgens doen ze alsof je als nog een leuke baan gaat krijgen (belofte: meteen uit de uitkering, fulltime aan de slag) Weiger je: dan krijg je 100% korting op je uitkering. Echter blijkt het bij nacheck bij de FNV een schijnconstructie te zijn via hun eigen werkleerbedrijf. Dit moet ook geheim blijven (je mag arbeidscontracten namelijk niet mee naar huis nemen maar ze proberen je te plekken te laten tekenen). Teken daarom voor Gezien- Maar niet akkoord. Laat je niet onder druk zetten.

    In mijn geval waren ze ook nog dom hun eigen graf te graven. Doordat de werkconsulent letterlijk had gezegd je krijg een baan, je bent de uitkering uit, fulltime minimumloon. Doordat ik natuurlijk de afspraken met werkconsulent zwart op wit had laten zetten. Tip: “neem’ alle gesprekken met Stroomopwaarts medewerkers op. Dan kun je later aantonen dat ze frauderen (dossierfraude, subsidiefraude) Als ze je willen plaatsen bij een bedrijf die zich niet aan de arbo-wet-omstandigheden gaat houden en meewerkt aan deze fraude. Doe zowel aangifte tegen het bedrijf. Als tegen Stroomopwaarts medewerkers.

    Tip 2: Vraag altijd het wettelijk minimumloon – cao-loon
    Tip 3: Vraag altijd openbaring van je dossier (dit vinden ze niet leuk)
    Vaak zeggen ze wat anders, dan waar ze daadwerkelijk mee bezig zijn in het dossier.
    Tip 4: Word je slecht behandeld door de werkgevers
    Tip 5: Laat je ondersteunen door de vakbond. Neem gesprekken op of neem iemand mee van de vakbond.

    Zoek vooral zelf een baan. En meld het pas wanneer het zo goed als rond is. Ik heb namelijk ook gemerkt
    dat ze achter je rug contact proberen te leggen met de werkgever. Om als nog loonkosten subsidie aan te bieden.

    Het doel is helder Stroomopwaarts probeert vooral Stroomopwaarts te helpen (met onrechtmatige subsidies).

  3. Ik heb een heel dossier met misstanden bij stroomopwaarts en heb altijd zelf het idee gehad dat het een melkkoe is om de kas van de gemeentes te spekken.
    Mij laten ze inmiddels al 4 maanden zonder ene cent zitten en ze verzinnen elke keer weer een nieuw vaag excuus om mij geen geld te geven, het gevolg is dat ik dik in de schulden kom te zitten maar dat is juist waar ze je willen hebben want dan kunnen ze geld aan je verdienen, hoe verder in de stront hoe meer subsidie ze voor je vangen.
    Menselijkheid is ver te zoeken bij stroomopwaarts.

      1. Als je de situatie niet kent reageer dan niet zo dom, ik ga het liefst nog gisteren aan het werk maar die mogelijkheid heb ik niet.
        Dus volgende keer even nadenken voordat je een oordeel trekt.

          1. @ Raymond ; Boute Harrie is weer een van die synoniemen van Herr Kreugertje die altijd loopt te provoceren . Niet op reageren , want dat vindt ie altijd het leukste ………………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *