SCHIEDAM- Inwoners van Schiedam worden onderwezen over duurzaamheid via Natuur en Milieueducatie (NME). Niet alleen onder schooltijd, maar ook daarbuiten en voor meer doelgroepen dan alleen kinderen. Ook inwoners van wijken waarbij aardgas in de ban gaat worden onderricht. Dit alles is het gevolg van het instemmen van de vorige gemeenteraad met het programma Duurzaamheid (mei 2016).
Daarnaast heeft het vorige gemeentebestuur eind 2017 besloten de uitvoering van het aanbod NME uit te besteden. Die taak is dankzij een subsidieverstrekking in handen van de Stichting Milieu Dichterbij . De stichting gaat vooral aan de slag met het NMB programma op scholen in Schiedam.
Samen met bedrijven, bewoners (initiatieven) en organisaties wil het stadsbestuur duurzaamheidsvraagstukken en het leren hierover aanpakken. Daar zouden kansen liggen om krachten te bundelen, te leren, ervaringen op te doen en oplossingen te realiseren, meent men op het stadskantoor. De regie op de uitvoering van NME blijft de verantwoordelijkheid van de gemeente Schiedam.
Bij aanvang van het huidige stadsbestuur heeft de Ouderenpartij Schiedam (OPS) de vloer aangeveegd met de Schiedamse duurzaamheidsambitie . OPS vindt de plannen onhaalbaar, ‘maar het gaat de gewone Schiedammer de komende jaren wel bakken geld kosten’. Een voorbeeld: Het aardgasvrij maken van de Woonpluswoningen in Schiedam-Groenoord kost naar schatting minimaal 76 miljoen euro, dat is ruim 16.000 euro per woning.
FACEBOOK IS VERANDERD!
Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.
Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com