WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM ZIET AFNAME WACHTLIJST JEUGDZORG

SCHIEDAM- De gemiddelde wachttijd voor jeugdzorg neemt sterk af, signaleren burgemeester en wethouders van Schiedam.

Met behulp van de doorbraakaanpak worden kinderen en jongeren met een door de rechter uitgesproken maatregel die te lang moeten wachten op zorg, gevolgd en wordt gestreefd om deze alsnog zo snel als mogelijk adequate hulp te bieden. Het horen en meenemen van de jongeren en de ouders in het besluitvormingsproces vergroot de kans dat alle partijen tot een gezamenlijk gedragen besluit kunnen komen.

De doorbraakaanpak is tijdelijk ingezet om kinderen met een maatregel te monitoren en versneld toe te leiden naar jeugdhulp. Op dit moment wordt er integraal gekeken naar wachttijden.

4 gedachten over “SCHIEDAM ZIET AFNAME WACHTLIJST JEUGDZORG

  1. Als je die kinderen lang genoeg laat wachten op hulp worden het vanzelf volwassenen en bejaarden, dus vallen ze niet meer onder jeugdzorg waardoor de lijst steeds korter wordt. Dit is een experiment zoals dat met (huur)woningzoekenden. Die gaan zo lang op de wachtlijst dat ze na ettelijke tientallen jaren re oud zijn om nog zelfstandig te kunnen wonen. Uiteraard geldt dit uitsluitend voor de autochtone bevolking.

    1. Hans daar heb je helemaal gelijk in je slaat de spijker op zijn kop. De generatie die de meeste klappen hebben gehad is de generatie die geen examen hebben gehad geen examenfeest door de lockdown hun contacten misten. Die generatie was toen 16 en ouder en die zijn nu volwassen 18 en ouder dus vallen nu onder de volwassen zorg en gewassen psychiatrie. Dan is de lijst inderdaad kleiner.

  2. Je geeft de hoop wel op als.de wachtlijsten op 2 jaar. Dus de eerste stap is dan gezet maar de vervolgstap voor de echte hulp is vele malen langer, en dan zal je je afvragen waarom heb ik de wijsheid in pacht, laten we het maar houden op eigen ervaring……. Al die f*cking bestuurders vinden zichzelf zo fantastisch, dat ze maar vaak genoeg willen horen of tegen zichzelf zeggen ‘goh wat ben jij goed bezig’ in de tussentijd gaat Nederland steeds meer de afgrond in.

  3. Ook wordt een verplichting gecreëerd voor samenwerkingsverbanden en voor gemeenten om een gezamenlijke doorbraakaanpak met casusregie vast te leggen om te komen tot een aanbod bij vastgelopen casuïstiek.

    Zo …. en maar zeggen dat we er niets aan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *