WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM REKENT OP MEER SERVICE WMO-VERVOER

SCHIEDAM- Vanaf morgen kunnen inwoners van Schiedam die gebruik maken van wmo-vervoer rekenen op een betere service, denkt men op het stadskantoor, omdat namelijk twee nieuwe vervoerders zijn gekozen: Trevvel en Willem-de Koning. Zij gaan het vervoer verzorgen voor mensen die door een beperking niet met het openbaar vervoer kunnen reizen.

Om het wmo-vervoer makkelijker en persoonlijker te maken, heeft de gemeente Schiedam ook een vervoersloket ingesteld. Bij dit loket kunnen reizigers terecht voor al hun vragen en wensen over het vervoer. Het loket kijkt niet alleen naar de indicatie die iemand heeft, maar ook naar de individuele behoefte. Zo kan het loket een passend reisadvies geven voor elke situatie. Het loket houdt rekening met verschillende mogelijkheden, zoals doelgroepenvervoer, aanvullend vervoer (bijvoorbeeld met vrijwilligers of Argos Mobiel) of openbaar vervoer. Ook kan het loket in de toekomst andere soorten vervoer regelen, zoals dagbestedingsvervoer. Het doel is om iedereen zo goed mogelijk te helpen om te reizen binnen en buiten Schiedam.

Het wmo-vervoer krijgt ook een nieuwe uitstraling. Alle vervoersoorten die onder het loket vallen, krijgen dezelfde merknaam en logo. Zo kunnen reizigers makkelijk herkennen welk vervoer bij het loket hoort. Regiotaxi Waterweg gaat vanaf 1 augustus ievo heten. Ievo betekent ‘iedereen vertrouwd onderweg’. Rogplus en de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam willen met ievo meer dan alleen taxivervoer aanbieden aan reizigers. 

De gemeente Schiedam kan nog niet zeggen wat de financiële gevolgen zijn van deze veranderingen in het wmo-vervoer. Er zijn namelijk veel factoren die invloed hebben op de kosten, zoals de lonen van het personeel, de prijs van de brandstof, de eisen voor duurzaamheid en het aantal mensen dat gebruik maakt van het vervoer. De gemeente Schiedam zal dit goed in de gaten houden en zo nodig bijsturen.

Wmo-vervoer is een vorm van vervoer op maat voor mensen die door een beperking of aandoening niet met het openbaar vervoer kunnen reizen. Het wordt geregeld vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), die bedoeld is om mensen te helpen om zelfstandig en actief te blijven in de samenleving. Het Wmo-vervoer is bedoeld voor ritten binnen en buiten de eigen gemeente, maar niet voor lange afstanden. Voor reizen buiten de regio kan men eventueel gebruik maken van Valys, een landelijke vervoersservice voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *