SCHIEDAM- Het Schiedamse college onderzoekt in overleg met lokale supermarkten welke mogelijkheden er zijn om de supermarkten tot bijvoorbeeld 11.00 uur exclusief te openen voor zorgpersoneel, 65-plussers en mensen met een beperking. Dat bevestigt wethouder Fahid Minhas (VVD) in een reactie op raadslid Sandra Beenhakker (VVD) die aangepaste openingstijden helemaal ziet zitten.
Gisteravond wist raadslid Monique Rotteveel (LOS) al te melden dat zij de burgemeester heeft gevraagd de supermarkten in Schiedam een voorzetje te geven om de ochtend van bijvoorbeeld 08.00 tot 10.00 uur alleen open te stellen voor ouderen, mensen met rollator of scootmobiel.
Vanwege het coronavirus was er vorige week een torenhoge omzet in de supermarkten. Ten opzichte van dezelfde week vorig jaar was er sprake van een toename van 31 % naar 998 miljoen euro, berichtte databedrijf Nielsen dinsdag. De weekomzet komt op de tweede plek van weken met de hoogste omzet van Nederlandse supermarkten ooit. Op nummer 1 staat de week voor de kerst van 2017.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.
Als iedereen nou eens normaal zou doen, is al deze onzin niet nodig.
Er is plenty voorraad in de distributiecentra, productie en distributie gaan gewoon door.
Misschien naast aangepaste openingstijden ook eens nadenken over quota per persoon?
Wat moet je in godsnaam met een jaarvoorraad WC-papier, meer Paracetamol dan een heel ziekenhuis kan wegslikken en merer van dat soort onzin? Hamsteraars zijn in mijn ogen asociaal en egoïstisch volk.
Wat een dwaas plan. Zorgpersoneel, 65-plussers en mensen met een beperking kunnen nu ook al van 8 tot 10 naar de supermarkt, dus voor hen verandert er niets.
Deze voorgestelde maatregel komt er feitelijk op neer dat men mensen jonger dan 65 jaar de toegang tot de supermarkt wil ontzeggen van 8 tot 10 uur. Waarom zou je in deze tijden het leven van een grote groep mensen nog moeilijker maken dan het nu al is? Heeft de gemeente niets beters te doen? Net alsof de schappen in de ochtend niet leeg zijn?
Hoe gaat men dit handhaven en controleren? Ik voorzie allerlei discussies bij de ingang. Zo werk je ook in de hand dat ouderen in de ochtend boodschappen gaan doen voor jongeren, terwijl dit andersom zou moeten zijn. Straks worden ouderen in de middag nog met een scheef oog aangekeken in de supermarkt, omdat zij in de ochtend hun kans al hebben gehad. Moet zorgpersoneel niet werken in de ochtend?
Ik zou zeggen, help de ouderen door voor hen boodschappen te doen ipv hen een apart tijdslot in de supermarkt toe te wijzen.
De supermarkten zouden zelf meer verantwoordelijkheid moeten nemen en beperkingen instellen. Zaak is natuurlijk wel dat je dit dan ook moet handhaven. Durven ze dat wel?
Neem een voorbeeld aan Denemarken. Daar beperkt een supermarkt het hamsteren door voor een tweede exemplaar van hetzelfde product een veel hogere prijs te hanteren. Simpel en doeltreffend.