SCHIEDAM- De gemeente Schiedam heeft jaarlijks 65.000 euro nodig voor uitvoering van de Wet Verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) die per 1 januari in werking treedt. De Wvggz maakt het mogelijk dat verplichte zorg straks ook buiten een GGZ-instelling opgelegd kan worden. Het gaat daarbij onder meer om het verplicht toedienen van medicatie of het uitoefenen van toezicht op verwarde personen, poliklinisch of bij iemand thuis, in plaats van een verplichte opname in een instelling.
Het project Ketenaanpak voor mensen met verward gedrag loopt tot en met september 2020. Bij dit project wordt ook de invoering van de Wvggz per 1 januari 2020 betrokken.
In Schiedam zijn de bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg merkbaar, zo liet burgemeester Cor Lamers (CDA) vorig jaar weten. Lamers in januari 2018: “Er is heel veel bezuinigd op klinieken waarbij mensen worden opgenomen en verpleegd. Dat is doorgeschoven naar ambulante zorg, waarbij men af en toe in de polikliniek komt, of de arts bezoekt de patiënt thuis. Nou, dat hebben we gemerkt. De toename is enorm van het aantal inbewaringstellingen van personen die niet in de verplichte opname komen. Daar hebben we niet alleen in Schiedam , maar gelukkig ook landelijk mee te maken, maar Schiedam is daar toch wel een bijzonder exponent in. We hebben zo’n kliniek. En die kliniek heeft als een van de eerste in de branche die bezuinigingen gerealiseerd.”
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.