SCHIEDAM- Ook de afgelopen jaarwisseling is, in samenwerking met de brandweer, door de gemeente Schiedam een drone ingezet om brandbare opgeslagen materialen op te sporen. Dat meldt burgemeester Cor Lamers (CDA) over de Jaarwisseling 2020-2021 aan de gemeenteraad. Door inzet van de drone werden er bijvoorbeeld op de grens met Rotterdam ruim 8o pallets aangetroffen en verwijderd.
Volgens Lamers kregen de hulpdiensten, meer dan in andere jaren, te maken met een negatieve bejegening, mogelijk ook vanwege de opgelegde vrijheidsbeperkingen.
In de periode voorafgaand aan de jaarwisseling zijn opnieuw zo’n 50 bewoners verspreid over de gemeente een aantal keer telefonisch benaderd om te informeren of er in hun omgeving sprake was van overlastgevende situaties. Dankzij deze informatie heeft de gemeente op diverse plaatsen materiaal van straat verwijderd dat op een later moment voor overlast en gevaarlijke situaties had kunnen zorgen.
De brandweer kreeg rond de jaarwisseling in de regio Rijnmond 390 meldingen te verwerken. Dit aantal is beduidend lager dan vorig jaar (totaal 711 meldingen). Voor Schiedam waren dit 50 brandmeldingen in de buitenruimte. Het grootste deel van de inzet was voor containerbranden en kleine buitenbranden en twee autobranden. Grote branden hebben zich in Schiedam niet voorgedaan. De branden die plaatsvonden hebben wel schades opgeleverd.
De totale vuurwerkschade in Schiedam bedraagt 46.114,50 euro.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.
Uitstekend idee om met allerlei technieken brandstichting, criminaliteit etcetera tegen te gaan.
Vraag mij af of huilie Cor aan de brandweer mag vragen of deze Drones mag inzetten voor deze activiteit.
Naar mijn weten zijn er bepaalde regels m.b.t. het inzetten van Drones boven bepaalde gebieden en boven mensen.
Om het enigzins te verduidelijken heb ik hieronder een stukje staan uit de nieuwe wet m.b,t. vliegen met Drones.
Gelden deze regels alleen voor burger vliegers of ook voor vluchten door de brandweer op verzoek/ bevel van Cor?
Zoals eerder geschreven ben ik voor het bestrijden van criminaliteit maar als het met zo een ding fout gaat, wie is dan het haasje? Huilie Cor of de mensen van de brandweer.
Weet iemand het antwoord?
Subcategorie A3
Drones tot maximaal 25 kg
Is uw drone (bij het opstijgen) maximaal 25 kilo? Dan valt uw drone in subcategorie A3. Voor drones tot maximaal 25 kilo gelden de algemene regels voor vluchten met een laag risico. Voor de piloot gelden de algemene regels voor en tijdens het vliegen.
Daarnaast:
vliegt de piloot alleen in gebieden waar geen mensen zijn;
houdt de piloot minimaal 150 meter afstand van woon-, handels-, industrie- of recreatiezones.
Je zal zo’n ding op je knars krijgen als het batterijtje leeg is…….