ROTTERDAM– Het Rotterdamse stadsbestuur heeft vandaag de toekomstplannen voor Feyenoord City onthuld. Deze plannen, die een nieuwe visie bieden voor het gebied waar oorspronkelijk een nieuw voetbalstadion gepland was, zijn nu ingediend bij de gemeenteraad. De gemeenteraad zal de nieuwe plannen in mei bespreken en een besluit nemen over de toekomst van Feyenoord City.
Na het afblazen van het voorstel voor een nieuw stadion eind 2022, heeft het stadsbestuur twee vernieuwde plannen gepresenteerd: de Gebiedsvisie Stadionpark en het Masterplan Feyenoord City. Daarnaast is er een Ambitiedocument Waterkant opgesteld voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk.
In de nieuwe plannen blijft De Kuip een voetbalstadion en komt er een nieuwe stadsbrug en een nieuw treinstation Stadionpark. In Feyenoord City komt ruimte voor 7.000-9.500 nieuwe woningen en ca 350.000 m2 voor bedrijven, onderwijs, maatschappelijke voorzieningen, recreatie en sport. Voor de locatie waar in de oude plannen nog een nieuw stadion was gepland, is een ambitiedocument Waterkant opgesteld. Als al deze plannen worden gerealiseerd, ontstaat een nieuw centrum op Rotterdam-Zuid.
De oevers van de Nieuwe Maas worden in de plannen veranderd tot het Getijdenpark Feyenoord, wat moet bijdragen aan een groener Rotterdam-Zuid. Dit nieuwe centrum zal naar verwachting voordelen bieden voor omwonenden, recreanten en ondernemers.
De ontwikkeling van Feyenoord City zal over de komende 10 jaar in fases plaatsvinden. De aanleg van het Getijdenpark Feyenoord staat gepland voor 2025, terwijl de bouw van de nieuwe woonwijk Waterkant, die de plaats van het geplande stadion inneemt, in 2027 zal beginnen.
Betrokkenheid van de Gemeenschap Hoewel sommige onderdelen van het project nog enige tijd op zich laten wachten, blijft het stadsbestuur in gesprek met omwonenden en andere belanghebbenden om hun inbreng en betrokkenheid te waarborgen.