ROTTERDAM- Met het nieuwe plan ‘Samen naar een toekomst zonder geweld’ richt de gemeente Rotterdam zich op zowel de slachtoffers als de daders van huiselijk geweld. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft deze week het beleid voor de periode 2023-2027 goedgekeurd. Volgens wethouder Ronald Buijt (Leefbaar), die verantwoordelijk is voor Zorg, ouderen en jeugdzorg, is het nodig het taboe op problemen thuis te doorbreken, zodat volwassenen en kinderen hun problemen thuis eerder durven te delen. En als het dan toch mis gaat, wil de gemeente ervoor zorgen dat er zo snel mogelijk passende hulp beschikbaar is. Voor slachtoffers én daders.
Bij huiselijk geweld helpen ervaringsdeskundigen om de cirkel van geweld te doorbreken. Zij hebben unieke kennis om de zorg of hulp zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de problemen van de Rotterdammers.
Bij gezinnen die te maken hebben met geweld, wordt niet alleen gekeken naar het slachtoffer, maar ook naar de pleger. Ook wordt er beter gekeken of de aanleiding van het geweld voorkomt uit bijvoorbeeld onzekerheid over werk, zorgen over schulden, onzekerheid over opvoeding van kinderen of andere problemen die ook aangepakt moeten.
Om het taboe te doorbreken en geweld thuis te stoppen werkt de gemeente onder andere samen met partners als Veilig Thuis Rotterdam-Rijnmond, Filomena (het Centrum huiselijk geweld en kindermishandeling) en ook scholen. Samen zorgen ze ervoor dat er regelmatig aandacht is voor het voorkomen, signaleren en melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Zo zijn er op scholen speciale lesmethodes om problemen thuis bespreekbaar te maken. Door huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar te maken, wil Rotterdam ook de meld- en aangiftebereidheid vergroten.
Het aantal inwoners van Rotterdam dat ermee te maken krijgt ligt hoger dan het landelijke gemiddelde. Het komt in álle lagen van de maatschappij voor, maar een deel heeft te maken met de hogere aanwezige risicofactoren als schulden en armoede, denkt men op het stadhuis. Hierdoor kwamen er bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond 6904 meldingen binnen van geweld of onveilige thuissituaties. En werd er in 2022 346 keer een huisverbod opgelegd.
Voor de daders zijn uitstekende pilletjes te koop.
Idd Hans , zeker 9 mm ’s ? ………………………
Misselijkmakende vorm van journalistiek hier die steeds aanzet tot discriminatie en rassenhaat met dergelijke foto’s waar het strafbaar opzet niet van valt te ontkennen.