WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘POSITIEVE VOORUITZICHTEN VOOR SCHIEDAM, MAAR TEKORTEN BLIJVEN

SCHIEDAM- De recente Meicirculaire 2024 – waarmee het Rijk gemeenten informeert over de financiële verdeling van het gemeentefonds – heeft een gemengd beeld geschetst voor de gemeentelijke begroting van Schiedam, omdat de financiële tekorten blijven terwijl er meer geld binnenkomt.

De uitkering van het gemeentefonds stijgt. Voor dit jaar wordt een toename van 1.6 miljoen euro verwacht, oplopend in 2028 tot 9 miljoen euro meer. Dit biedt enige verlichting voor de gemeentelijke financiën.

Ondanks dat extra geld, komen er ook extra kosten bij door nieuwe taken en veranderingen. Deze kosten zijn 2,2 miljoen euro in 2024 en meer dan 1 miljoen euro in 2028. Dit maakt het moeilijker voor de gemeente om rond te komen.

De regel om 15% van het extra geld apart te houden is afgeschaft. Dit komt omdat de veranderingen in het geld dat de gemeente krijgt nu duidelijk zijn, wat zorgt voor blijvende tekorten in de begroting.

Voor Schiedam betekent dit dat elke euro doordacht moet worden besteed. De extra middelen uit taakmutaties en decentralisatie-uitkeringen moeten worden gezien als een middel om de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening te handhaven en te verbeteren, in plaats van als een kans voor nieuwe uitgaven.

2 gedachten over “‘POSITIEVE VOORUITZICHTEN VOOR SCHIEDAM, MAAR TEKORTEN BLIJVEN

  1. “Voor Schiedam betekent dit dat elke euro doordacht moet worden besteed. De extra middelen uit taakmutaties en decentralisatie-uitkeringen moeten worden gezien als een middel om de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening te handhaven en te verbeteren, in plaats van als een kans voor nieuwe uitgaven.”

    Het bekende riedeltje dat eerder is afgespeeld om het geldverslindende Stroomopwaarts MVS op te tuigen met de bedoeling om de kosten van eerder WSW middels dienstbaarheid, dwangarbeid en mensenhandel deels te compenseren met de uitsparingen dan wel directe winsten op deze schendingen van de mensenrechten, zoals de directeur van Stroomopwaarts MVS medio 2016 expliciet zou verklaren ten overstaan van de S.E.R waar zij een lukratief bijbaantje had waarmee zij haar onrechtmatig verkregen ambtenaren salaris als niet-ambtenaar aanvulde.

    Dus opdoeken dat Stroomopwaarts MVS en de gemeenteambtenaren die nooit een arbeidsovereenkomst met het neppe-bestuursorgaan Stroomopwaarts MVS hebben kunnen aangaan weer terug op de oude stek bij de gemeente waar zij nog steeds in dienst zijn. Verder komt dan het verdienmodel te vervallen en daarmee meteen het verschil tussen de vrije arbeidsmarkt en de onvrije arbeidersmarkt in de zin van de Participatiewet. Beide vormen zijn namelijk onverenigbaar en kost de burger op termijn steeds meer geld aan allerlei charlatans die gelijk oud SOW directeur Curfs een vette bek halen aan de gedwongen arbeid, wat voor lapmiddelen men in Den Haag ook bedenkt.

    1. Zeer hoge kosten zijn met name te wijten aan de ‘kwaliteit’ van raadsleden die of naief, gewoon dom of niet integer zijn en niet de belangen van de burger dienen maar van ‘vrinden’ of van zich zelf.

      Wie de stukken rond de totstandkoming van Stroomopwaarts MVS er op naslaat merkt aanstonds op dat er wordt gemarchandeerd met de begrippen overdragen, dat staat voor delegatie, en opdragen, dat staat voor mandaat, en dat zijn niet de enige begrippen die opzettelijk door de MVS-colleges door elkaar zijn gehusseld. Het is duidelijk dat het de toenmalige MVS-raadsleden maar ook de huidige MVS-raadsleden aan kennis en/of integriteit ontbreekt want daar waar op de gepresenteerde voorwaarden de MVS-raden nooit akkoord mochten gaan met een criminele frontstore als Stroomopwaarts, kunnen de huidige MVS-gemeenteraden met goed fatsoen Stroomopwaarts niet in stand laten. Wat betreft geld over de balk smijten door gemeenten richting andere ‘zorgbieders’ dan Stroomopwaarts verwijs ik naar onderstaand artikel dat vandaag in mijn inbox verscheen:

      https://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/raad-van-state-uit-kritiek-op-wet-tegen-niet-integere-zorg-en-jeugdhulpaanbieders?tid=TIDP6353060XEB13EE43AD2240B7B50DEEC0F08DF669YI5&utm_campaign=BB_NB_Juridisch&utm_medium=email&utm_source=binnenlandsbestuur

      “Voor Schiedam betekent dit dat elke euro doordacht moet worden besteed. De extra middelen uit taakmutaties en decentralisatie-uitkeringen moeten worden gezien als een middel om de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening te handhaven en te verbeteren, in plaats van als een kans voor nieuwe uitgaven.” Het bekende riedeltje dat eerder is afgespeeld om het geldverslindende Stroomopwaarts MVS op te tuigen met de bedoeling om de kosten van eerder WSW middels dienstbaarheid, dwangarbeid en mensenhandel deels te compenseren met de uitsparingen dan wel directe winsten op deze schendingen van de mensenrechten, zoals de directeur van Stroomopwaarts MVS medio 2016 expliciet zou verklaren ten overstaan van de S.E.R waar zij een lukratief bijbaantje had waarmee zij haar onrechtmatig verkregen ambtenaren salaris als niet-ambtenaar aanvulde. Dus opdoeken dat Stroomopwaarts MVS en de gemeenteambtenaren die nooit een arbeidsovereenkomst met het neppe-bestuursorgaan Stroomopwaarts MVS hebben kunnen aangaan weer terug op de oude stek bij de gemeente waar zij nog steeds in dienst zijn. Verder komt dan het verdienmodel te vervallen en daarmee meteen het verschil tussen de vrije arbeidsmarkt en de onvrije arbeidersmarkt in de zin van de Participatiewet. Beide vormen zijn namelijk onverenigbaar en kost de burger op termijn steeds meer geld aan allerlei charlatans die gelijk oud SOW directeur Curfs een vette bek halen aan de gedwongen arbeid, wat voor lapmiddelen men in Den Haag ook bedenkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *