VLAARDINGEN- Arbeidsmigranten bij afvalverwerker Beelen in Vlaardingen worden zonder beschermingsmiddelen tewerkgesteld in een hal op de Maassluisedijk waar een constante nevel en fijnstoffen hangen. Het maakt de arbeidsmigranten ziek. Met die beschuldiging komt Polskaporada, de belangenbehartiger van Polen in Nederland. Op het hoofdkantoor van Beelen zegt een woordvoerder dat het bedrijf zich niet herkent in de klachten.
Axel Hendriks (Beelen): “De hal waar het over gaat, daar wordt gemengd bouw- en sloopafval geselecteerd. Natuurlijk zou er bij zo’n proces stof kunnen ontstaan, maar wij zetten elke mogelijke techniek in. Er is een afzuiging en er wordt waterverneveling toegepast. De cabine waar de mensen daadwerkelijk werken staat op overdruk om stof buiten te houden. Tot slot krijgen mensen stofkapjes met filters.”
Polskaporada zegt te spreken namens werknemers bij Beelen die graag anoniem wensen te blijven wegens angst voor intimidatie. De belangenbehartiger is naar raadsleden gestapt. Polskaporada: ‘De mensen hadden problemen met ademhalen (hoesten en misselijk) en met de ogen. Deze omgevingssfeer gaf prikkelende en irriterende ogen en een aantal gaf aan enigszins wat wazig te zien.’
De belangenbehartiger, met een kantoor in De Lier, heeft ook begrepen vanuit ‘de wandelgangen’ dat Beelen werkt aan de huisvesting van de arbeidsmigranten op het eigen terrein. De woordvoerder bij Beelen vindt het een uit de lucht gegrepen verhaal. Hendriks: “Ook wij hebben vernomen dat het voormalige Hydro Agri pand aan de Maassluissedijk wordt herontwikkeld. Dit pand en de ondergrond is eigendom van een projectontwikkelaar en staat verder volledig los van Beelen Vlaardingen of de Beelen Groep.”
Polskaporada heeft een brief met klachten aan de Vlaardingse gemeenteraad gestuurd. Beelen zal de raad vandaag nog van een weerwoord voorzien.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.