WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

PLANNEN BOUWLOCATIES BEATRIXPARK SCHIEDAM ROEPT VRAGEN OP

SCHIEDAM– Het stadsbestuur van Schiedam ziet mogelijkheden voor nieuwe bouwlocaties op Thurlede en ten noorden van Sveaparken. Deze plannen, die gericht zijn op het creëren van meer ruimte voor woningbouw, stuiten op kritische vragen van de fractie van GroenLinks (GL).

GL vermoedt dat het stadsbestuur met Thurlede doelt op de huidige volkstuinen en dat de locatie ten noorden van Sveaparken betrekking heeft op het aangrenzende groengebied (‘bos’). De partij vraagt zich af hoe deze ideeën zich verhouden tot eerdere uitspraken van het bestuur over het belang van parken en groen in de stad.

‘Hoe past bebouwing in het bosgebied ten noorden van Sveaparken bij de beschermde status van het Midden-Delflandgebied?’ De fractie maakt zich zorgen over de mogelijke gevolgen voor het bestaande groen en de recreatiemogelijkheden voor inwoners van Schiedam. Het Midden-Delflandgebied, bekend om zijn groen en landschappen, speelt volgens GL een belangrijke rol in de leefbaarheid van de stad.

Daarnaast wijst de partij op de betekenis van de volkstuinen op Thurlede, die niet alleen een plek bieden aan tuinliefhebbers, maar ook bijdragen aan het groen in de stad. GL wil weten of het stadsbestuur deze aspecten heeft meegewogen bij het verkennen van de bouwlocaties.

Ook vanuit de overige fracties roepen de ideeën vragen op. ‘Is bebouwing in deze zones noodzakelijk
in verband met de komst van station Kethel? Kunnen wij informatie krijgen over wat voor soort bebouwing mogelijk wordt geacht bij de twee gebieden grenzend aan het Beatrixpark?’

Het stadsbestuur heeft nog niet gereageerd op de vragen, maar de plannen zullen op 21 januari in de raadscommissie worden besproken. GL dringt aan op meer duidelijkheid over hoe de balans tussen nieuwe woningbouw en het behoud van groen wordt verzekerd.

2 gedachten over “PLANNEN BOUWLOCATIES BEATRIXPARK SCHIEDAM ROEPT VRAGEN OP

  1. Goed idee.
    Volkstuintjes zijn niet meer van deze tijd.
    Een ‘luxe’ die zich een heel klein groepje kan permitteren. Ooit opgericht voor de werkende arbeidersklasse. Nu worden de blokhutten vooral gebruikt door (hoog) bejaarden.
    En het is al een wonder om een blokhut te kunnen/mogen kopen als buitenstaander. Het is één groot ‘familie van’ complex.
    Het bouwen van betaalbare woningen is in deze tijd belangrijker voor een grotere groep.

  2. Gewoon volbouwen, ook het Julianapark, Hargapark (wat er nog van over is) en het sterrenbos. Volplempen met Oekies en ander asieltuig en de ozb en belasting voor die asocialen die iedere dag naar hun werk gaan fors verhogen. Dan komen we er wel hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *