WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

PLAN: NOG DEZE ZOMER ZWEMBOOT IN RIJNHAVEN ROTTERDAM-ZUID

ROTTERDAM- De afgelopen weken is door de gemeente Rotterdam nagedacht over het creëren van zwemgelegenheden op plekken waar op de lange termijn zwemplekken zijn voorzien, zoals de Rijnhaven. Een van de voorgestelde oplossingen is de inzet van een zwemboot. Zowel in het Masterplan Rijnhaven als in het Masterplan Feyenoord City is de ambitie neergelegd om zwemmen op deze locaties mogelijk te maken. Omdat de uitvoering van beide projecten pas op zijn vroegst in 2028 wordt afgerond, is het wenselijk om voor de tussenliggende periode tijdelijke zwemplekken te creëren.

Afgelopen jaar is onderzocht in hoeverre, waar en onder welke voorwaarden zwemgelegenheid kan worden gecombineerd met de (bouw)werkzaamheden op deze locaties. Voor beide projecten is een tijdelijke zwemgelegenheid kansrijk en er wordt volop gewerkt om het zwemmen deze zomer nog mogelijk te maken. De precieze locaties waar dit jaar al gezwommen kan worden zijn het drijvend park in de Rijnhaven, afgebakend met een ballenlijn, en een locatie in het voormalige bouwdok op het Eiland van Brienenoord. Beide locaties zijn ‘kandidaat zwemwaterlocatie’, wat betekent dat er gezwommen kan worden en gemonitord wordt of ze het protocol voor officiële zwemwaterlocaties succesvol kunnen doorlopen.

Het Rotterdamse stadsbestuur erkent dat er momenteel te weinig buiten zwemplekken zijn in de stad. Naast de Noordzee zijn er slechts vier aangewezen zwemwaterlocaties: de Zevenhuizerplas bij Nesselande, het Zwarte Plasje in Hillegersberg, het Kralings Zwembad in de Kralingse Esch en de Kralingse Plas. Op warme dagen zou veel meer behoefte zijn aan zwemwater, verspreid over de stad.

2 gedachten over “PLAN: NOG DEZE ZOMER ZWEMBOOT IN RIJNHAVEN ROTTERDAM-ZUID

  1. Ik zie het alweer gebeuren een gebied waar de zwemvaardigheid zeer laag is en de ouders hun kinderen tot laat in de avond hun gang laten gaan. Het is dan weer wachten tot dat het eerste kind verdrinkt. Dan wordt er vooral weer geroepen dat de gemeente hiervoor verantwoordelijk is omdat er geen of onvoldoende toezicht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *