WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

PERNIS BOOS OP SCHIEDAM OM FIETSTUNNEL

SCHIEDAM- Vice-voorzitter Cor van der Kemp van de gebiedscommissie Pernis vindt dat het toezicht op het ondergronds voetgangers- en fietspad naast de Beneluxtunnel zo snel mogelijk moet terugkeren. Het project van de Gemeente Schiedam en Rijkswaterstaat is om onbekende redenen stilgelegd.

Het stoort Van der Kemp dat de gemeente Rotterdam vrij recent 2 miljoen euro heeft vrijgemaakt voor extra toezicht door Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) op Rotterdams grondgebied, terwijl het toezicht op de fiets- en voetgangerstunnel bij de Rotterdamse wijk Pernis zonder opgave van redenen is gestaakt. De Schiedamse toezichthouders werden ook ingezet aan de zuidzijde van de tunnel, waar Pernis zeer tevreden over was, maar de gebiedscommissie Pernis zegt geen directe invloed op het Schiedamse project te hebben.

Op 7 mei 2014 werd  toezicht op het voetgangers- en fietspad onder de Beneluxtunnel gestart. Toenmalig wethouder Peter Groeneweg van Schiedam en het toenmalige hoofdingenieur-directeur Ineke van der Hee van Rijkswaterstaat knipte gezamenlijk een lint door. De nieuwe toezichthouders gingen aan de noord- en zuidzijde van de Beneluxtunnel de roltrappen en liften bewaken van 07.00 tot 12.00 uur. Later zou ook een middagploeg volgen.
Op 7 mei 2014 werd het toezicht op het voetgangers- en fietspad onder de Beneluxtunnel gestart. Toenmalig wethouder Peter Groeneweg van Schiedam en de toenmalige hoofdingenieur-directeur Ineke van der Hee van Rijkswaterstaat knipte gezamenlijk een lint door. De nieuwe toezichthouders gingen aan de noord- en zuidzijde van de Beneluxtunnel de roltrappen en liften bewaken van 07.00 tot 12.00 uur. Later zou ook een middagploeg volgen.

Meerdere gebruikers van de tunnelbuis geven aan dat het toezicht naar hun beleving al maanden is verdwenen. Er wordt zelfs gesproken van beëindiging per 1 januari. Vorige week werd op deze site nog gemeld dat het toezicht sinds enkele weken is verdwenen.

Door het gebrek aan toezicht worden de regels in de fietstunnelbuis weer massaal genegeerd. Zo weigeren brom- en scooterrijders hun motor af te zetten terwijl de liften en roltrappen bij de tunnel vaker dan voorheen door onverklaarbare storingen zouden stilliggen.

De gemeente Schiedam en Rijkswaterstaat zijn het ondertussen met elkaar oneens over wie verantwoordelijk is voor het verdwijnen van de toezichthouders die vorig jaar mei werden aangesteld in het kader van een werkervaringsproject voor langdurig werklozen. Ook de rede voor het stilleggen van het project blijft vooralsnog onduidelijk. Rijkswaterstaat heeft aangegeven de zaak te onderzoeken.