SCHIEDAM- Het huidige stadsbestuur van Schiedam kondigt aan geen vragen meer te beantwoorden van de OuderenPartij Schiedam (OPS, Lijst 9), wanneer hun voorman Maarten Reuderink door blijft vragen naar mogelijke belangenverstrengelingen rondom de aanleg van het beoogd warmtenet van Eneco in Groenoord. De vragen van de OPS zouden in toenemende mate schadelijk zijn voor de ambtelijke organisatie, specifiek voor Laetitia Ouillet, tegenwoordig ambtenaar bij de gemeente Schiedam. De OPS heeft blootgelegd dat Ouillet een verleden heeft als oud-directeur van Corporate Strategy bij Eneco. Momenteel is Ouillet bezig ruim baan te maken voor het warmtenet van haar oud-werkgever. In de ogen van de OPS: belangenverstrengeling.
Burgemeester en wethouders wensen de OPS op de vingers te tikken en te wijzen op de vastgestelde omgangsvormen tussen de gemeenteraad, het stadsbestuur en hoe ‘wij in Schiedam wensen om te gaan met de ambtelijke Organisatie’.
De OPS heeft het dichtdraaien van de gaskraan in Groenoord – en later de rest van Schiedam – tot verkiezingsthema gemaakt. Wanneer Schiedammers volgende maand massaal op de OPS stemmen kan dat zomaar het einde van de ‘energietransitie’ betekenen in deze vorm. In het verkiezingsprogramma van de partij wordt gepleit voor ‘een realistisch milieubeleid, zonder hoge kosten voor Schiedammers.’
Voor een aansluiting op het warmtenet moeten huiseigenaren in Groenoord een extra lening afsluiten van 15.600 euro. Volgens het stadsbestuur krijgen huurders niet te maken met een lastenverzwaring door het warmtenet. De Groenoord Belangengroep en Milieudefensie Schiedam betwijfelen dat.
“Ouderenpartij Schiedam moet zwijgen over belangenverstrengeling.”
Dit toont aan dat Reuderink goed bezig is én dat het college in hun angst nu zelfs enge dictatoriale trekjes beginnen te vertonen. De oppositie het zwijgen proberen op te leggen. Waar zien we dit momenteel nog meer.
Als de vragen schadelijk zijn voor de ambtelijke organisatie heeft deze organisatie heel wat te verbergen. Oostblokneigingen? Zou je wel denken met een decennia lange linkse dictatuur in Schiedam.