VLAARDINGEN- De voltallige Vlaardingse oppositie heeft met verbazing kennisgenomen van de inhuur van Adriaan Weterings – eigenaar van een interim management en adviesbureau – om een rapport op te stellen over het begrotingstekort en de oplossingsrichtingen. De partijen leggen het stadsbestuur het vuur aan de schenen met een hele reeks schriftelijke vragen.
Om te beginnen wil de oppositie weten waarom niet per gelijk open en transparant is gecommuniceerd en overleg gepleegd over het inhuren van Weterings om de begroting ‘nog ‘s tegen het licht te houden’. ‘Heeft onze gemeentelijke organisatie niet de expertise in huis om het juiste financiële tekort te becijferen en de meest eenvoudige begrotingsregels toe te passen zoals het opnemen van jaarlijkse prijsstijgingen etc etc etc? Zo nee, waarom niet?’
De partijen wil ook antwoord op de vraag waarom de gemeenteraad niet is geconsulteerd rondom het inhuren van deze externe. Ze stellen dat het budget voor de inhuur externen iedere keer flink wordt overschreden. De gezamenlijke vraag: ‘Uit welk budget wordt deze inhuur/externe (35.000 euro) betaald? En waarom niet gekozen voor de gratis steun/inzet van de Provincie ZH bij het komen tot een sluitende begroting?’
Ook zijn er vragen over het naar buiten brengen van de inhuur en het rapport. En op welke datum heeft het college opdracht gegeven aan een externe de Vlaardingse begroting ‘nog ’s tegen het licht te houden’? ‘Was de opdracht verstrekken tot een extern onderzoek alleen bekend bij de collegeleden? Zo nee, bij wie was dit dan nog meer bekend?’ En waarom is er uiteindelijk op 15 januari 2020 slechts een twitterbericht en niet een officieel persbericht uitgegaan over het feit dat er niet een structureel tekort van 8 miljoen blijkt te zijn, maar dat dit inmiddels is opgelopen tot 12,7 miljoen euro?
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.
Als die ambtenaren dit zelf niet kunnen is het met het niveau wel erg gesteld. Als gemeente moet je toch zelfstandig een begroting kunnen maken. Zeker als je dat al een paar honderd jaar hebt gedaan. Als een commercieel bedrijf met verlies werkt wordt er in het aantal medewerkers gesaneerd. Misschien is dat ook voor de gemeente Vlaardingen een optie.