ROTTERDAM- Ook in Rotterdam is op verschillende plekken de omgekeerde Nederlandse vlag te zien. Het protest is onder meer gespot op de Strevelsweg (Zuid) en in de Gerrit Jan Mulderstraat (West). Hier zijn stadse lui te vinden die weten ‘zonder boeren geen vreten’. Dat is ook wat bij het pand op Zuid is te zien aan teksten op aanvullende pamfletten (inclusief boerenzakdoek). In West blijft het bij de omgekeerde nationale driekleur, maar wel halfstok.
De omgekeerde vlag staat op de eerste plaats voor een protest tegen het onteigenen van boerengrond door de overheid. Daarnaast staat het ook steeds vaker voor een noodkreet tegen de stijgende energiekosten, de klimaatleugens, de ongeremde asielinstroom, het uitschakelen van de democratie, leugenachtige media en het schenden van grondrechten. Nederland is in nood, luidt de verklaring.
Gewone mensen zijn het vertrouwen in de overheid kwijt. De regeringspartijen zijn de helft van hun kiezers kwijt, gezien de virtuele zetels in de peilingen, en hebben minder dan een derde van het electoraat over, terwijl de linkse oppositie daar niet van profiteert: PvdA en GroenLinks steunen de regeringsplannen.
Ondertussen staat vast dat het gebruik van de Nederlandse vlag als middel van protest volkomen legaal is. Er bestaat in Nederland geen vlaggenwet die er bijvoorbeeld een boete op zet. Het keren van de vlag als noodsignaal voert bovendien al terug tot in de middeleeuwen. Het was een teken dat op zee werd gebruikt om te laten zien dat een schip in nood was. Het gaf een signaal aan andere schepen dat er hulp nodig was. Het verwijst dus al heel lang naar een noodsituatie.
Zou ik ook wel willen heb alleen
Geeneens geen vlag