SCHIEDAM- Nieuwbouwprojecten spelen nu al een rol bij de huisvesting van vluchtelingen in Schiedam. ‘De eerste hiervan, het Fabriplein, laat zien dat veel bestaande huurders van Woonplus doorstromen naar deze nieuwbouw. Daardoor komen er meer woningen in de bestaande huurvoorraad vrij, wat ook bijdraagt aan het huisvesten van deze groep’, antwoordt het stadsbestuur op vragen vanuit de gemeenteraad.
De gemeente Schiedam heeft een achterstand opgelopen in de verplichte huisvesting van vluchtelingen. In het plan van aanpak ‘Huisvesting Statushouders’ wordt de oplossing gezocht in het bieden van nieuwbouwwoningen aan vluchtelingen en het direct binnenhalen van vluchtelingen vanuit het buitenland (zonder de route via het AZC). De gemeente Schiedam grijpt onderhandelingen aan voor diverse nieuwbouwlocaties in Schiedam om afspraken te maken over de huisvesting van vluchtelingen.
De OuderenPartij Schiedam (OPS) heeft vorige maand officieel verzocht de nieuwbouw op Schieveste niet te koppelen aan vluchtelingen. Door de OPS werd gewezen op de lange wachttijden voor een sociale huurwoning door Schiedamse ingezetenen. De gemeenteraad en het stadsbestuur keerden zich gezamenlijk tegen het voorstel van de OPS.
De burgemeester liet weten dat in het verzoek van de OPS discriminerende elementen zouden zitten. De verantwoordelijk wethouder bestreed het idee van een ‘lange wachttijd’. Ook vanuit de gemeenteraad was er massale afkeuring.
De online petitie tegen Schiedamse nieuwbouwwoningen voor vluchtelingen in Schiedam is na 6 dagen om onduidelijke reden stopgezet. De handtekeningenactie liep in de laatste dagen van januari. Het aantal ondertekeningen (momenteel 1.923 ) maakte het voor de initiatiefnemer duidelijk dat de onvrede over het voornemen van de gemeente Schiedam leeft onder een deel van de Schiedamse bevolking.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.