WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NIEUW INKOOPBELEID GEMEENTE SCHIEDAM

Wethouder Mario Stam is blij met de goede opkomst en het positieve verloop van de middag: “We willen lokale bedrijven en zzp'ers een platform bieden om meer te profiteren van het Schiedamse inkoopbeleid en de afstand tussen de lokale markt en de gemeentelijke inkopers verkleinen. We willen inkoopvragen en aanbestedingen goed onder de aandacht van Schiedamse ondernemers kunnen brengen, en daarvoor hebben we vanmiddag een aantal goede suggesties gekregen. Daarmee gaan we aan de slag. Deze middag is voor ons de echte start van een nieuw Inkoopbeleid. Daarover blijven we met onze MKB-ondernemers in gesprek.”
Wethouder Mario Stam is blij met de goede opkomst en het positieve verloop van de middag: “We willen lokale bedrijven en zzp’ers een platform bieden om meer te profiteren van het Schiedamse inkoopbeleid en de afstand tussen de lokale markt en de gemeentelijke inkopers verkleinen. We willen inkoopvragen en aanbestedingen goed onder de aandacht van Schiedamse ondernemers kunnen brengen, en daarvoor hebben we vanmiddag een aantal goede suggesties gekregen. Daarmee gaan we aan de slag. Deze middag is voor ons de echte start van een nieuw Inkoopbeleid. Daarover blijven we met onze MKB-ondernemers in gesprek.”
SCHIEDAM- Bijna tweehonderd Schiedamse ondernemers en veertig ambtenaren hebben donderdag deelnamen aan de Inkoopdag MKB. Gastheer en wethouder Mario Stam (PvdA) legde uit dat de gemeente Schiedam verder wil investeren in de lokale economie door meer materialen, producten en diensten binnen de eigen stadsgrenzen in te kopen. Nu komt jaarlijks circa eenderde van het totale inkoopbedrag van circa 81,2 miljoen euro bij lokale en regionale leveranciers terecht. “Dat is landelijk gezien al een behoorlijk percentage, maar het kan nog beter.”

Wethouder Stam legde uit dat de nieuwe landelijke Aanbestedingswet, die in juli van kracht wordt, ondernemers meer kansen biedt, omdat de omvangrijke omzet- en referentie-eisen vrijwel verdwenen zijn. Anne Smeets en Carla Leurs gaven namens de Schiedamse co-operatie Entorno aan hoe kleinere partijen gezamenlijk kunnen aanbesteden voor een grotere opdracht. Hans van Brakel van v.d. Tempel Bouw & Ontwikkeling bracht herkenbare voorbeelden van geslaagde en verloren aanbestedingen in Schiedam. De inkoopstrateeg van de gemeente Utrecht, Thea Smid, liet zien hoe het MKB-beleid nu werkt binnen de vier grootste gemeenten van Nederland.

Na afloop van de presentaties kregen de ondernemers onder leiding van dagvoorzitter Alexander Arsath alle kans om vragen af te vuren op het forum met alle sprekers. Wie zijn of haar vraag niet beantwoord kreeg, mocht die tijdens de borrel na afloop achterlaten op het prikbord. Tientallen ambtenaren en gemeentelijke leden van de zogeheten Inkoopcommunity liepen tijdens de borrel rond om antwoord te geven op vragen én om de ondernemers nog beter te leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *