MAASSLUIS- De gemeente Maasssluis belooft laten vandaag te reageren op de uitzending van het tv-programma Radar, waarin misstanden rond de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) worden getoond. Een gezin in Maassluis voelt zich gedwongen om te verhuizen, omdat ze niet de hulp krijgen waar ze recht op hebben.
In de uitzending wordt onder meer gesteld dat de gemeente Maassluis van het bewuste gezin verlangt dat de aangeboden schoonmaakhulp ook op de kinderen zal passen en dat bij financiële problemen 0veroorzaakt door de Wmo – de bijstand een logisch alternatief is. Alle zorg ligt nu bij de revaliderende vader in het gezin. Hij is zzp’er en kan niet én voor zijn vrouw én voor zijn vier kleine kinderen zorgen én ook nog eens 40 uur in de week werken. De gemeente vindt van wel, stelt Radar.
De gemeente Maassluis laat weten te begrijpen dat de uitzending van het consumentenprogramma van gisteravond veel impact heeft. Volgens de gemeente kennen zij het gezin en de problematiek. ‘Het is zwaar wat het gezin meemaakt. Dat voelen wij ook’, aldus de gemeente Maassluis in een eerste reactie.
De Wmo is bedoeld om mensen die hulp nodig hebben langer zelfstandig thuis te kunnen laten wonen. Vanaf 1 januari 2015 moeten gemeenten deze wet uitvoeren. Dit houdt in dat zij bekijken welke zorg of aanpassingen u nodig heeft, waarna ze de zorg ook betalen. Deze decentralisatie zorgt ervoor dat u niet in elke gemeente recht hebt op dezelfde voorzieningen. Er zijn zelfs mensen die verhuizen, omdat ze in een andere gemeente bepaalde zorg wél vergoed krijgen. Dit noemen ze ook wel de Wmo-migranten.
Het is echt schrijnend hoe ze dit gezin behandelen. Geef deze mensen de zorg die ze verdienen en nodig hebben. De gemeenten beknibbelen op de meest cruciale zorg. Nederland vergrijsd en hebben steeds meer problemen die nu nog meer aan het licht komen mede door de Corona. En de medewerkers van de thuiszorg zijn gefrustreerd 2 uur km een huisje schoon te maken is een roofbouw op de zorgmedewerker en de cliënt want die durven niks meer te vragen.
Schandalig.
Een gezinnetje dat beiden werkt(e), volop aan de (gemeentelijke) belastingen heeft betaald zo in de kou laten staan.
Er zijn gelukzoekertjes die alles krijgen op elk gebied. Weet dat er lui zijn met een maximale wmo die boven op een zolderkamer leven, bij hun kinderen, en waar geheel niet naar wordt omgekeken door die kinderen. Vangen wel maximaal wmo en besteden dat aan dure goederen en vooral aan een dure auto.
Vaak hebben die lui ook zelf een kind wat in aanmerking komt voor wmo. Tweemaal maximaal wmo betekend veel geld krijgen zonder het te gebruiken waarvoor het bedoeld is. Met een bijstandsuitkering ernaast kan je heel goed leven.
Controleer het gebruik en noodzaak van de wmo per situatie.
Daarnaast vraag ik mij af of de gemeenschap wel voor iedereen moet kunnen opdraaien. Ook familieleden hebben een verantwoording naar mensen toe die hulp nodig hebben.
Martin.de.kok uw vaste MVS-trol…
Aanmelding voor hulp in deze of gene secifieke wet als WMO, Jeugdwet of Participatiewet bestaat niet meer per 1 januari 2015 omdat met deze wetten uitsluitend de rechtverhouding Rijk – Gemeenten zijn geregeld. Dit is met name door de PvdA -loopjongens van de VVD op zeer doortrapte wijze zo bedacht en opgezet. Inplaats van bij de Rijks-overheid inroepbare rechten waarna uitvoering volgde op lager bestuurlijk niveau zijn deze rechten vervangen door in privaat door gemeenten te leveren charitatieve gunsten in algemene zin, waarbij dus geen enkele wet, recht of plicht in de zin van die specifieke wetjes geldt maar slechts een inspanningsplicht van de gemeenten.
In feite ontbreekt in de aangehaalde casus te Maassluis nog slechts een enkel onderdeel en dat is wat men bij de private uitvoerder Participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS noemt ‘het assesment’, dit is het ‘instrument’ waarbij nietsvermoedende burders zich feitelijk onder dwang en zonodig onder bedreiging zelf met een doortrapt computerprogrammaatje tot ‘arbeidsgehandicapte’ moeten brandmerken. Eerst na dit zich zelf ‘vrijwillig’ van een slavenbrandmerk te hebben voorzien is pas de door de gemeenteraad opgestelde ‘staffel’ waarin strafmaatregelen zijn gedefinieerd op de slachtoffers van toepassing.
Het eigen daartoe opgezette Participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS houdt bij niet meewerken aan de beoogde slavernij die is gebaseerd op de aldus op grond van in dit geval de WMO afgeperste ‘vrijwillige’ arbeidsgehandicaptheid, bij onvoldoende meewerken als een soort illegale koppelbaas een bedrag aan ‘salaris’ in dat feitelijk is gerelateerd aan de mate van arbeidsgehandicaptheid zoals dit is vastgesteld bij verordening van de gemeenteraad.
Ook dit staat dus ‘gewoon’ voor organisatie criminaliteit volgens de Rutte-doctrine en het scrupuloze schorem dat zich leent voor de uitvoering hiervan.