SCHIEDAM- Het ziet er naar uit dat minder geld wordt uitgegeven aan de bestrijding van de rattenplaag in Schiedam. De gemeente houdt de hand op de knip, ontdekt raadslid Christien Bruggeman (AOV) na bestudering van de bedragen die de gemeente uitgeeft aan het taakveld milieubeheer. De kosten in het kader van de Wet Geluidhinder, ongediertebestrijding en het energieprogramma zijn lager dan geraamd.
Als verklaring voert het stadsbestuur aan dat de ongediertebestrijding is geïntensiveerd. Tegelijk zijn er preventieve maatregelen genomen die worden betaald uit andere potjes.
Tot nu toe bestaat de aanpak van de rattenplaag in Schiedam vooral uit het geven van voorlichting – in meerdere talen – over het tegengaan van voedsel op straat en voorzieningen voor het gescheiden aanbieden van voedselresten en brood. Ook zijn bossages gesnoeid of vervangen door gras om schuilplekken voor ratten te verminderen. Naast deze maatregelen tegen rattenoverlast worden klemmen gebruikt, die regelmatig (twee keer per week) gecontroleerd worden.
Vorig jaar ontstond nog even vrees voor het uitbreken van de ziekte van Weil in Schiedam. Dit is een besmettelijke ziekte die wordt overgedragen door de bacterie leptospirosen. Ratten kunnen de bacterie bij zich dragen. Leptospirosen kan via wondjes of via de ogen, neus of mond in het lichaam van mensen komen. Ernstige complicaties die kunnen zijn het ontstaan van een nierontsteking, bloedingen, hartklachten en leverontsteking.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.
De mensen die afval op straat gooien flink beboeten zij zijn de veroorzakers van de rattenplaag