SCHIEDAM- Het melden van woonoverlast in Schiedam is niet zonder risico, erkent men op het stadskantoor. Vanuit de gemeenteraad komt de vraag of de anonimiteit is gewaarborgd bij het melden van woonoverlast of intimiderend gedrag.
Het antwoord luidt: ‘In het geval van woonoverlast of intimidatie weet de overlastgever of dader vaak zelf al wie er klaagt of wie er is geïntimideerd. Woonoverlast en intimidatie vindt altijd plaats vanuit de directe woon- of leefomgeving. Het waarborgen van anonimiteit is daardoor altijd heel kwetsbaar in zulke situaties.’
Op de website van de gemeente Schiedam is een knop Woonoverlast toegevoegd waardoor het makkelijker is om woonoverlast te melden. De mogelijkheid om online een melding te maken is één van de maatregelen uit een heel pakket waarmee de gemeente sinds vorig jaar de strijd aangaat tegen woonoverlast. Meldingen van woonoverlast kwamen tot nu toe veelal via het Team Toezicht en Handhaving, de politie en Woonplus binnen.
Het Interventieteam Woonoverlast en de regisseur woonoverlast werken nauw samen in hun contacten met overlastgevers. Ook heeft de regisseur contact met (commerciële) verhuurders van panden waar veel woonoverlast plaatsvindt om de problemen in deze panden of complexen blijvend aan te pakken en te voorkomen.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.
Wat een bananenrepubliek is het hier geworden ; De overlastgevers mogen op zo’n manier hun gang blijven gaan terwijl de gedupeerden hun mond moeten houden ………
Helemaal met Jan eens. Wij kregen nieuwe buren die zijn anderhalf jaar bezig geweest met verbouwen hakken en boren tot 11 uur in de avond was af en toe een hel, we vluchten er wel eens voor. Nooit wat over gezegd. Na een paar maanden namen ze hun intrek was redelijk later hadden ze een droger gemonteerd tegen onze slaapkamer muur, maar zetten hem om half twaalf pas aan als wij naar bed gingen. De hele nacht stond dat ding op kreuk beveiliging en ik moest de volgende dag om 6 uur op om te gaan werken. Mijn man is bij haar gaan bellen dat dat ding overlast geeft en gevraagd of ze hem na twaalf uur uit wilde zetten. De tweede keer is hij het weer gaan vragen het was het half een. De derde keer was het een uur. De vierde keer was het 12 uur toen is hij weer gaan bellen maar er werd niet open gedaan om half een is hij blijven bellen toen kwam ze voor het raam begon te schreeuwen waar hij mee bezig was. Hij werd boos en zij we hebben nu al een paar maal gevraagd of je er om twaalf uur mee wil stoppen omdat we er niet van kunnen slapen, waarop ze gilde, nou jammer, ik moet morgen met vakantie waar op mijn man zei, van nu ben je van mij je ben de hele dag thuis dan moet je eerder beginnen, je weet dat we er last van hebben anders moet je dat ding beter isoleren voor de trillingen. Waarop ze zei daar heb ik niets mee te maken.
Nog geen kwartier later stond de politie voor de deur we moesten ons legitimeren in ons eigen huis. Hij vertelde dat we de buurvrouw ernstig hadden bedreigd en dat ze zo bang was dat ze huilde. Waarop wij zeiden, nou dat is raar, want ze zei nog dat ze niets met ons te maken had en klapte het raam dicht. Ja maar ze huilde, waarop ik zei, nou dat zijn dan krokodillen tranen. Nou zei de agent ze mag de droger aanzetten wanneer ze wil, dat hij dat ook deed en de buur dat maar moest nemen en hij zou er een rapport van maken en ik droog s’nachts daar hebben ze niets mee te maken.
Wij zijn al boven de 65 het waren jonge mensen wat bedreiging. Ik dan nog te bedenken dat die dingen regelmatig in de brand vliegen. Zo word je behandeld door iemand die weet dat je na 22.00 uur geen overlast moet bezorgen. Terwijl je regelmatig een fatsoenlijk gesprek met deze mensen hebt aangegaan. Maar met deze vrouw viel niet te praten