WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KROEPOEKFABRIEK VLAARDINGEN ONDER VUUR OM VALSE CONCURRENTIE

VLAARDINGEN- De directie achter het Vlaardingse poppodium de Kroepoekfabriek staat huiverig tegenover het idee van mogelijke veranderingen in hun vergunning. Toch zijn andere voorwaarden niet ondenkbaar nu de manier van bedrijfsvoering onder vuur ligt. Commerciële horecabedrijven in Vlaardingen zeggen last te hebben van valse concurrentie door de Kroepoekfabriek (klik HIER). Het gesubsidieerde poppodium doet bijvoorbeeld ook aan zaalverhuur vanuit een gratis pand en met inzet van onbetaalde krachten (stagiaires).

Kroepoekfabriek: 'Als de horeca de discussie blijft aanzwengelen via een brief, via de pers, via de gemeenteraad of via horecapubliek, dan ondervinden wij daar hinder van. Die blijvende aantijgingen die schade ons imago en wij vinden dat dat moet stoppen'.
Kroepoekfabriek: ‘Als de horeca de discussie blijft aanzwengelen via een brief, via de pers, via de gemeenteraad of via horecapubliek, dan ondervinden wij daar hinder van. Die blijvende aantijgingen die schade ons imago en wij vinden dat dat moet stoppen’.

Wat de Kroeppoekfabriek doet mag gewoon, betoogde Renske Verbeek (directeur) afgelopen donderdag, namens de Kroepoekfabriek, tegenover een kritische gemeenteraad. “We doen niks tegen welke juridische of fiscale regels in. Dat hebben we tot in detail uit laten zoek. We hebben een vast team van betaalde krachten die de stagiaires opleidt en ondersteunt. De BV huurt de personeelsleden in van de Stichting”.

Leefbaar Vlaardingen stelt vast dat de Kroepoekfabriek via deze constructie een BV runt met vrijwilligers, wat een commercieel horecabedrijf niet mag. Desondanks blijkt de Kroepoekfabriek weinig hinder te ondervinden van bijvoorbeeld het horeca-interventieteam dat recentelijk nog onverbiddelijk optrad tegen een Italiaanse specialiteitenrestaurant aan de Hoogstaat, omdat het niet de juiste papieren kon tonen.

Volgens Verbeek kan haar Kroepoekfabriek met een team onbetaalde krachten werken, ‘omdat we een anbi-stichting zijn en een anbi-BV: een Algemeen Nut Beogende Instelling’.

kade 40

Het ziet ernaar uit dat de Kroepoekfabriek, samen met Kade 40, zeer binnenkort via eenzelfde constructie ook de Stadsgehoorzaal wil exploiteren. Een schrikbeeld voor de Vlaardingse horeca. Waarbij het CDA onderstreept dat de Kroepoekfabriek nu al werkt vanuit een pand dat men gratis heeft via subsidie. Raadslid Marnix Alderliesten: “Waar de bv dan volgens mij niet voor hoeft te betalen en waar ook nog vrijwilligers lopen. Als dat straks bij de Stadsgehoorzaal ook gebeurt dan kan ik mij wel voorstellen dat de horeca in Vlaardingen daar bang voor is”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *