WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KOSTEN AFWIJZING HUURVERGUNNING SCHIEDAM: ‘17.000 EURO PER STUK’

SCHIEDAM- Het weigeren van een woonvergunning kost de gemeente Schiedam 17.000 euro per afwijzing. Althans, volgens een berekening van GroenLinks (GL). Het cijfer komt uitvoerig ter sprake in de raadscommissie bij behandeling van de evaluatie van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmg), de zogenaamde Rotterdamwet.

Rene Karens (GL): “We hebben het hier over een maatregel die maar geldt voor 10% van de woningen in Schiedam, dus als het doel is om de woonoverlast aan te pakken, waar ik het volledig mee eens ben, is het gek om een vrij dure maatregel in te voeren voor een heel klein gedeelte van onze woningen, waar alleen mensen op geweerd kunnen worden die een dossier hebben bij de politie voor woonoverlast. En hele grote groepen problematische, mogelijke huurders vallen daar niet onder, want die kunnen niet worden gescreend, want die hebben geen dossier. Waar wel een heleboel werk voor moet worden gedaan door toezichthouders en het Klant Contact Centrum. Om uiteindelijke 15 vergunningen af te wijzen.”

Robert Berns (CU-SGP): “Er worden er 15 afgewezen, maar er zijn wel 480 beoordeeld.
De berekening van GL is niet juist, oordelen de CU-SGP, AOV en VVD. Robert Berns (CU-SGP): “Er worden er 15 afgewezen, maar er zijn wel 480 beoordeeld. Uiteindelijk is het dus 500 euro per aanvraag. Maar ook wij vinden het terugdringen van woonoverlast uitermate belangrijk. Je geeft een signaal af, er gaat een reinigende werking vanuit.”

Volgens het stadsbestuur wordt op de aanpak van woonoverlast stevig ingezet. Hierbij heeft de regisseur woonoverlast een grote rol gespeeld, onder meer in de doorstart van buurtbemiddeling en de doorontwikkeling van het interventieteam Woonoverlast. In januari 2018 werd de regisseur woonoverlast door de gemeente Schiedam aangesteld voor een periode van twee jaar.

Het Interventieteam Woonoverlast en de regisseur woonoverlast werken nauw samen in hun contacten met overlastgevers. Ook heeft de regisseur contact met (commerciële) verhuurders van panden waar veel woonoverlast plaatsvindt om de problemen in deze panden of complexen blijvend aan te pakken en te voorkomen.

Sinds vorig jaar zomer werkt Schiedam ook met een boetesysteem tegen woonoverlast. Vergelijkbaar met de strijd tegen criminele ondernemingen op de bedrijventerreinen Spaanse Polder en ’s Gravelandsepolder. Basis is de Rotterdamwet.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *