ROTTERDAM- Marktondernemers zullen Rotterdam mijden wanneer ze moeten voldoen aan de eisen van de nul-emissiezone. Op de Coolsingel wordt erkend dat het risico bestaat dat de kooplui de stad zullen negeren en hun activiteiten verplaatsen naar weekmarkten in omliggende regio’s. Dit zou de continuïteit van hun ondernemingen waarborgen.
Het Rotterdamse stadsbestuur wil echter niet afwijken van de landelijke afspraken over de invoering van de nul-emissiezone. Daarom is besloten om in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van marktondernemers. Er zou worden gewerkt aan een ‘realistisch groeipad’, zodat ook marktondernemers aan de eisen kunnen voldoen. In de tussentijd krijgen marktondernemers met een vergunning op basis van de Marktverordening Rotterdam 2017 en het Marktregelement Rotterdam 2008 een algemene ontheffing voor toegang tot de nul-emissiezone met hun bedrijfs- of vrachtauto.
Het klimaat op aarde wordt vooral bepaald door de invloed van de zon en kosmische straling. In de media en op internet daarentegen is een algemeen beeld ontstaan dat CO₂ een schadelijke stof is. Kritische wetenschappers benadrukken echter dat dit niet het geval is. De toename van CO₂ heeft juist bijgedragen aan een groenere planeet en een positief effect gehad op de landbouwproductie per hectare. De huidige klimaatdoelstellingen, die gericht zijn op het beïnvloeden van de al eeuwen durende klimaatverandering, zullen de Nederlandse belastingbetalers meer dan 1.000 miljard euro gaan kosten. Dit voor een mogelijke wereldwijde temperatuurverlaging van slechts 0,0007 graden Celsius in 2100. Critici stellen heel andere maatregelen voor, zoals het verhogen van dijken en het beheren van rivieren.
Voor meer informatie over klimaatverandering, inclusief de omvang, oorzaken en gevolgen, klik HIER.