WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

INZAGE BRIEF ANTI-ISRAËL MONUMENT VLAARDINGEN

De roep om het monument wordt ondersteunt door de SP in Vlaardingen. De socialisten hebben een bedenkelijke reputatie ten opzichte van de democratische rechtsstaat Israel. In 2002 dook het voormalige Kamerlid Harry van Bommel (SP) voor het eerst op bij een demonstratie tegen de oorlog in Irak met aanhangers van Saddam Hoessein, moslimfundamentalisten, stalinisten en neonazi’s. Hier werd volop ‘Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas’ geroepen. Dit werd herhaald in januari 2009 tijdens een Gaza-demonstratie op het Museumplein in Amsterdam waar Van bommel eveneens verscheen. Bij zijn afscheidsmotie in augustus riep Van Bommel op tot erkenning van de (terreur)staat Palestina.  Evengoed ondertekende SP-baas Emile Roemer vorig jaar een  advertentie van het CIDI tegen het antisemitisme.
De roep om het monument wordt ondersteund door de SP in Vlaardingen. De socialisten hebben een dubbele houding ten opzichte van de democratische rechtsstaat Israël. In 2002 dook het voormalige Kamerlid Harry van Bommel (SP) voor het eerst op bij een demonstratie tegen de oorlog in Irak met aanhangers van Saddam Hoessein, moslimfundamentalisten, stalinisten en neonazi’s. Hier werd volop ‘Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas’ geroepen. Dit werd herhaald in januari 2009 tijdens een Gaza-demonstratie op het Museumplein in Amsterdam waar Van Bommel eveneens verscheen. Bij zijn afscheidsmotie in augustus riep Van Bommel op tot erkenning van de (terreur)staat Palestina. Evengoed ondertekende SP-baas Emile Roemer vorig jaar een advertentie van het CIDI tegen het antisemitisme.
VLAARDINGEN- De fractie van de CU-SGP in Vlaardingen stelt zich kritisch op bij een gedenkteken voor Palestijnse Arabieren. De christenen willen vooraf inzage in de brief waarin het stadsbestuur reageert op een verzoek tot plaatsing van het monument voor de Arabieren die zich hebben verzet tegen de Joodse staat Israël.

De aanvraag voor het gedenkteken komt, met steun van de SP, vanuit een groep van ongeveer vijfduizend Palestijnse Arabieren die momenteel in Vlaardingen wonen.

In het verzoek hebben de initiatiefnemers het over ‘een enigszins vergelijkbaar gedenkteken voor Armeense slachtoffers van verdrijving in Assen’, maar het betreffende monument in Drenthe staat niet voor verdrijving, maar ter herinnering aan de Armeense genocide in de jaren 1910-1920. Turken in Nederland erkennen deze genocide niet en kwamen bij plaatsing in 2002 in opstand door het leggen van zwarte kransen bij het gemeentehuis. De Turkse consul riep namens zijn regering de burgemeester van Assen ter verantwoording.

De initiatiefnemers in Vlaardingen zeggen te staan voor ‘een vredige samenleving van Palestijnen en Joden, die geen band hebben met een radicale beweging’, maar de benaming Palestijnen komt rechtstreeks uit een ‘El Fatah’- verklaring, waarmee het recht van bestaan van Israël wordt aangevochten. De term Palestijnen wordt voor het eerst gebruikt bij de oprichting van deze ‘Palestijnse’ terreurorganisatie, in 1964.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *