WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

INVALLEN BIJ GROOTSCHALIGE DRUGSHANDEL IN SPIJKENISSE

SPIJKENISSE- De rechter-commissaris heeft vrijdag bepaald dat een 32-jarige man uit Brielle nog 14 dagen in hechtenis blijft. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een grootschalige drugshandel en -productie in Spijkenisse en Brielle. De politie heeft dinsdag 13 februari invallen gedaan in vier panden, waarbij kilo’s versnijdingsmiddelen, een partij cocaïne, 18.000 euro aan contant geld en drie dure auto’s in beslag zijn genomen.

De politie kwam de verdachte op het spoor na een tip over de illegale activiteiten in november vorig jaar. Na een uitgebreid onderzoek kon de politie overgaan tot actie. Er werd gezocht in twee bedrijfspanden aan de Lorentzweg en Theemsweg in Spijkenisse, een woning aan de Lekstraat in Spijkenisse en een huis aan de Jacoba van Beierenstraat in Brielle. In het bedrijfspand aan de Theemsweg trof de politie de versnijdingsmiddelen en de drugs aan. De burgemeester van Spijkenisse heeft besloten om dit pand voor drie maanden te sluiten. Bij de woning aan de Lekstraat nam de politie ook een auto in beslag. De verdachte werd aangehouden in zijn huis in Brielle, waar ook twee auto’s werden meegenomen.

Het onderzoek naar de drugshandel en -productie is nog niet afgerond. De politie werkt samen met het samenwerkingsverband ConfisQ, dat zich sinds 2016 richt op het afpakken van crimineel en onverklaarbaar vermogen. ConfisQ bestaat uit politie, Belastingdienst, de FIOD, het OM, de gemeente Rotterdam en het RIEC Rotterdam. Zij zetten hun expertise in om strafrechtelijke onderzoeken te starten, naheffingen op te leggen, (gemeente)belastingen te innen en uitkeringen en toeslagen stop te zetten.

De autoriteiten brengen steeds vaker berichten naar buiten waarbij contant geld wordt gepresenteerd als een risico voor de veiligheid en de integriteit van het financiële stelsel, wat aansluit bij de agenda van de globalistische elite die het gebruik van contant geld ontmoedigen en stimuleren dat mensen overstappen naar digitaal geld, dat makkelijker te traceren en te controleren is. Critici wijzen op de gevolgen van deze ontwikkeling voor de privacy en de autonomie van de burgers, omdat het afschaffen van contant geld zal leiden tot een situatie waarin de overheid elke transactie kan volgen, beïnvloeden en blokkeren, waardoor de vrijheid van de mensen volledig verdwijnt (nieuwe slavernij).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *