ROTTERDAM- Seksuele straatintimidatie (SSI) heeft niets te maken met zaken als leeftijd, opleidingsniveau en religie. Dat stellen onderzoekers die in opdracht van de gemeente Rotterdam SSI-gedrag hebben onderzocht. Uit het rapport: ‘Met name jongeren vertonen SSI-gedrag vooral vanuit het idee dat ze iemand een complimentje geven of met iemand flirten. Waarschijnlijk heeft een deel van de plegers niet door dat hun gedrag als SSI wordt ervaren, omdat ze geloven dat hun gedrag normaal is.’
Volgens de gemeente wordt met het onderzoek het stereotype beeld ontkracht dat het bij de plegers gaat om mannelijke hangjongeren. Opvallend zou wel zijn dat mensen die conservatieve denkbeelden aanhangen omtrent genderrollen eerder geneigd zijn SSI te plegen dan mensen met progressieve denkbeelden.
Het onderzoek is verre van representatief. De enquête is door een laag aantal respondenten (163) ingevuld en de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke respondenten is scheef, zo erkennen onderzoekers en de gemeente.
Foto’s (archief): Wethouder Vincent Karremans (VVD) bij start campagne tegen SSI (21 september 2022).
Nee heeft inderdaad niets te maken met religie, leeftijd en opleiding.
Maar WEL met afkomst, (cultuur dus om precies te zijn).
Verbaast me niet dat juist DAT niet wordt vermeld.
Oftewel NEP ONDERZOEK!
Als je leest hoe het er in de witte studentenwereld aan toe gaat kan dit nog eens waar zijn ook. Vooral tijdens de ontgroeningstijd moeten de dames afzien.