VLAARDINGEN- In Vlaardingen zijn geen situaties bekend zoals in de gemeente Wijdemeren. Dat verzekert het stadsbestuur de fractie van de CU-SGP. In de Noord-Hollandse gemeente Wijdemeren (nabij het Gooi) haalde een vrouw met een bijstandsuitkering alle nieuwsmedia, nadat haar afgelopen december was verteld dat zij ruim 7000 euro moest terugbetalen, omdat haar moeder af en toe boodschappen voor haar deed.
Ook in Vlaardingen vinden er fraudeonderzoeken plaats, meldt het stadsbestuur. In 2020 zijn er vijftien onderzoeken gedaan, waarbij in acht gevallen fraude is vastgesteld. Hierbij is in zes situaties de uitkering beëindigd, waarbij ook in één situatie een boete is opgelegd. Bij de andere twee situaties loopt de uitkering door. Voor het terugbetalen van de fraudebedragen kunnen betalingsafspraken worden gemaakt, als het niet lukt om het bedrag ineens te betalen.
Voldoen aan de inlichtingenplicht is een van de voorwaarden voor het ontvangen van een bijstandsuitkering. Cliënten worden op meerdere wijzen en momenten op deze plicht gewezen. Als blijkt dat een cliënt zich niet aan deze plicht houdt, wordt een gesprek aangegaan met de cliënt. Tijdens het gesprek wordt geïnformeerd of de cliënt op de hoogte is van het feit dat hij of zij zich niet aan de inlichtingenplicht heeft gehouden. De cliënt wordt te allen tijde in de gelegenheid gesteld om een toelichting te geven, waarom deze zich niet aan de inlichtingenplicht heeft gehouden. Welke consequenties aan het niet voldoen aan de inlichtingenplicht hangen, is afhankelijk van welke informatie niet is doorgegeven, hoe vaak dit is gebeurd, et cetera.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.
Na und?