SCHIEDAM- Bij hulp aan verwarde personen in Schiedam zal de hulpverlening zich ook richten op de belasting van de woonomgeving. Omwonenden worden geraadpleegd bij de aanpak. Die zekerheid krijgt raadslid Anneke Post in antwoord op vragen aan het stadsbestuur. Bij de Schiedamse werkwijze wordt onder andere ook nauw samengewerkt met de woningbouwcoöperatie, zodat ook daar signalen opgepakt kunnen worden.
Vanuit de gemeenteraad is al eerder gevraagd om een integrale aanpak. Verwarde personen in Schiedam komen sindsdien eerder in beeld door een combinatie van maatregelen waarbij hulpverleners sneller de juiste ondersteuning krijgen.
De politie registreert via de code E33 signalen van verward gedrag. Deze aanmeldingen worden door de politie en GGZ-aanbieder Antes gescreend. De werkwijze moet ervoor zorgen dat escalatie kan worden voorkomen. In het kader van dit project is voor een periode van 2 jaar een GGZ-verpleegkundige aangetrokken die de wijkteams ondersteunt met advies en deskundigheidsbevordering.
In Schiedam wordt ook een toename geregistreerd in het aantal meldingen van ernstig vervuilde woningen. Behalve dat deze woningen moeten worden schoongemaakt, hebben deze bewoners veelal langdurig en intensief professionele begeleiding nodig om herhaling te voorkomen. Deze gespecialiseerde hulp ontbreekt vooralsnog.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.