SCHIEDAM- Verhuurder Woonplus stelt honderdzevenenzeventig woningen in Schiedam beschikbaar voor diverse zorginstanties met uiteenlopende klantgroepen die een vorm van begeleiding nodig hebben. Daarnaast stelt Woonplus nog eens honderd woningen beschikbaar voor onder andere uitstroom. In een deel van deze woningen wordt gestart met een huurcontract op basis van begeleiding en kan uiteindelijke worden voortgezet als regulier huurcontract.
Woonplus stelt ook jaarlijks zes woningen beschikbaar voor opvang van (eenouder) gezinnen die tijdelijk niet in staat zijn zelfstandig te wonen en zo een eerste stap kunnen zetten naar zelfstandig wonen via stichting Elckerlyc. Daarnaast stelt de woningcorporatie stelt jaarlijks circa vijftien woningen ter beschikking voor opvang van huishoudens met een meervoudige zorgvraag die tijdelijk niet in staat zijn zelfstandig te wonen en zo een stap kunnen zetten naar zelfstandig wonen. De zogenaamde ‘Plusvoorziening’.
Om de zorg op een juiste manier af te bouwen, zodat mensen hun leven weer in eigen hand kunnen krijgen is het -nadat mensen onderdak bij een zorginstelling hebben gekregen- van belang dat ze weer zelfstandig gaan wonen. Het betreft hier het uitstromen uit een zorginstelling. Woonplus, de gemeente, Stichting Urgentiebepaling Woningzoekenden Rijnmond (SUWR) en verschillende zorgpartijen hebben hiervoor twee overeenkomsten getekend; een raamovereenkomst (regeling uitstroom zorginstellingen met woonbegeleiding en zorg) en een samenwerkingsovereenkomst (regeling uitstroom uit zorg- of opvanginstellingen met zorg of begeleiding). Woonplus stelt jaarlijks tweeentachtig woningen beschikbaar voor deze regeling.
Op grond van de verordening Woonruimtebemiddeling kan de corporatie onder bepaalde omstandigheden een woonruimte te huur aanbieden via een directe aanbieding aan een woningzoekende. Wanneer zich dit voordoet, wegen gemeente en Woonplus samen de omstandigheden van de woningzoekende en komen samen tot een overeenstemming over het wel of niet direct aanbieden van woonruimte aan de woningzoekende.
De maatschappelijke opvang -eerste opvang voor mensen die dakloos zijn wordt op dit moment verzorgd door de centrumgemeente Vlaardingen. In 2020 zal de gemeente hiervoor een voorziening moeten treffen in Schiedam. Het gaat daarbij om ongeveer vijftien plekken die door de gemeente gecreëerd moeten worden.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.
Hey woonplus, denk ook eens aan mijn dochter en kleinkind die al 3 jaar in en kamer van 2×3 leven. Ze heeft gewoon een baan net als ik. Maar ik heb in mijn koophuis hierdoor geen vrijheid meer. Ik geniet niet meer van mijn dochter, niet van mijn kleinkind. En al mijn sociale contacten zijn weg. Het is al zo ver dat het mij niet meer uit maakt of ik morgen mijn ogen nog open doe. Dan zijn jullie van een zorg af en krijgt zij mijn huis.
Maar deze reacties hebben geen zin. Jullie doen alles nog alleen maar voor geld. Het CAO betaald beter
Typisch dat in deze tijd van een woning crisis er voor de zwakkeren en armlastige er een noodplan wordt opgesteld. Begrijp me goed ik ben empathisch en barmhartig. Alleen ontstaat bij mij het beeld dat deze groep altijd voorrang krijgt op anderen vanuit de beleving van ach gut!
Er zijn voor deze doelgroep zoveel voorzieningen, mogelijkheden, subsidies, toeslagen en andere financiële tegemoetkomingen en toekomstgerichte oplossingen. Dat ik vrees dat we hier weer helemaal de plank mis slaan.