WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HOEK VAN HOLLAND WIL NIET PRATEN OVER RECREATIEOORD

HOEK VAN HOLLAND- De Gebiedscommissie Hoek van Holland adviseert het gemeentebestuur van Rotterdam om de Toeristisch Recreatieve Ontwikkelings Plannen (TROP) met spoed verder uit te werken en in maart of april een conferentie te organiseren over de TROP. Hierbij wordt de problematiek rond de verkoop van het recreatieoord met nadruk niet besproken. Dit onderwerp zou te gevoelig liggen en komt op andere momenten al aan de orde, meent de commissie.

Volgens de Gebiedscommissie verdraagt uitwerking van de TROP geen uitstel. Het nieuwe strandseizoen komt er aan en de metro wordt aangelegd. Alle partijen willen graag aan de slag en niet langer wachten.

De Conferentie is bedoeld om de verschillende betrokken partijen de gelegenheid te geven om hun visie te geven op de uitwerking van de TROP.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 gedachten over “HOEK VAN HOLLAND WIL NIET PRATEN OVER RECREATIEOORD

  1. Wat schandalig. Alsof die recreanten niet bestaan en al niet 100 jaar deel uitmaken van de Hoekse gemeenschap. Over hun en niet met hen.

    1. Beste Annette,
      U heeft gelijk maar de bewoners van Hoek van Holland zijn juist betrokken met u!
      Ook de bewoners van Hoek van Holland zijn FEL tegen de verkoop van het historische zo belangrijke Recreatieoord. We snappen het gewoon niet! We zullen alles doen u te helpen!
      Alleen het stadsbestuur wil ook niet naar bewoners uit Hoek van Holland luisteren. Beide stemmen worden in de Coolsingel niet gehoord. Zijn ze doof? Spelen er andere zaken? En dat in 2021!

  2. 1) Rotterdam verkoopt.
    Deze optie is het oorspronkelijke uitgangspunt van de Gemeente.
    De gemeente heeft zwart op wit staan dat niet (perse) de meest biedende hiervoor in aanmerking komt. De koper krijgt het eigendom over het terrein onder nadrukkelijke voorwaarden. De recreatieve functie blijft behouden en de bestaande overeenkomsten gaan over in handen van de nieuwe eigenaar(s).
    Wat houdt die belofte voor de eigenaren van de huisjes in werkelijkheid in?
    De voorwaarden geven praktisch een carte blanche aan speculanten en investeerders om de doen en laten wat hen goeddunkt. De door 1100 huishoudens geïnvesteerde miljoenen worden ondanks toezeggingen – grofweg gezegd – nietig verklaard. Afhangende de juridische obstakels en potentiële investeringswinst, zal men gefaseerd te werk gaan om het terrein te gaan herinrichten , zoals met vergelijkbare projecten is geschied.
    Gevolg:
    De eigenaren van opstallen zullen de lasten niet meer kunnen opbrengen en volgens contract na een jaar hun bezit tegen ‘marktwaarde’ moeten afstaan.
    Het 100-jarige Rotterdam aan Zee heeft als historisch erfgoed voorgoed opgehouden te bestaan.
    Het vertrouwen tussen burger en bestuur heeft een onherstelbare schade opgelopen.
    Gevaar:
    De ontwikkelingen op dit gebied voorziet dat dit onderdeel wordt van de globale economie en waarschijnlijk in buitenlandse handen zal vallen.
    Bestaande bestemmingsplannen zullen het afleggen tegen de chantage van het internationale grootkapitaal en de veelgeprezen vierseizoen badplaats van mijnheer Kurvers en Said zal door hoogbouw worden gedomineerd.
    Conclusie:
    Dit maakt de weg vrij voor kwaadwillenden en de bedenkers hiervan medeplichtig aan een groot maatschappelijk en sociaal onrecht.
    De balans voor de middenstand in Hoek van Holland zal negatief uitpakken.

    1. Een correctie op mijn reactie — Rotterdam doet het recreatieoord niet in de verkoop maar heeft gekozen voor erfpacht, met geen ander doel om te voorkomen dat speculanten met de grond aan de haal gaan. Voor de eigenaren van de karakteristieke houten vakantieonderkomens, maakt dat in principe niets uit.
      Omdat het hier geen particulier eigendom betreft, maar gemeentelijk bezit is, ligt de zaak net iets anders. Het openbaar bestuur heeft sinds het ontstaan van ‘Rotterdam aan Zee’ nimmer een aanleiding gehad om in te grijpen in de gang zaken. In de afgelopen 100 jaar is de houten stad als historisch erfgoed onlosmakelijk verbonden met Hoek van Holland. Dit heeft de bezitters van de houten huisjes het veilige gevoel gegeven dat hun spaargeld goed is besteed. Dit vertrouwen in de overheid is geschaad omdat het bestuurscollege er kennelijk andere ideeën op na houdt . Juist vanwege de historische relatie tot het oudste vakantiedorp van Nederland, heeft Rotterdam een zorgplicht naar de mensen die van maart tot oktober op het kamp verblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *