HOEK VAN HOLLAND- De voorlopig hoogste temperatuur deze zomer is gisteren gemeten in Eindhoven, daar werd het 34,3 graden, maar in Hoek van Holland werd het nog geen 32 graden. Terwijl het volgens verschillende weermodellen in het zuidoosten van het land lokaal 35 graden had moeten worden. Dit was een ideaal moment om naar het strand te gaan, een verfrissende duik te nemen of een ijsje te eten. Zo kunt u optimaal profiteren van een zomerse dag, maar klimaatalarmisten zijn al de hele week actief (met hulp van de gevestigde media) om maximaal paniek te zaaien, omdat vanmiddag ook regen-, hagel- en onweersbuien worden verwacht, die tegenwoordig doorgaan voor weerextremen. Eerder deze week is ook een zomerstorm aangegrepen om u te doen geloven dat menselijke activiteiten een opwarming van de aarde veroorzaken met extreem weer als gevolg. De door hen opgelegde maatregelen zijn echter economie en maatschappij ontwrichtend. Volgens critici een bewuste strategie van een globalistische elite om maximale controle over de wereldbevolking af te kunnen dwingen en u van al uw bezittingen te ontdoen (‘You’ll own nothing and be happy’).
De feiten:
De zomer van 2023 is tot nu toe middelmatig geweest als opvolger van een veel te koud voorjaar.
Vandaag is begonnen met zonneschijn, maar vanaf het zuidwesten trekken onweersbuien het land binnen, die vooral in het binnenland hevig kunnen zijn. Het blijft wel zomers warm, met temperaturen tussen 25 en 30°C voor de buien uit.
Volgens het KNMI zijn er geen hittegolven geweest in Nederland tussen 1901 en 1951, omdat de meetgegevens zijn aangepast ofwel gehomogeniseerd. Dit is echter niet waar. Uit de oorspronkelijke gegevens blijkt dat er in die periode 23 hittegolven waren. In de periode 1951 tot en met 2018, een langere periode van 67 jaar, waren er slechts 19 hittegolven. Er is dus geen sprake van een toename van hittegolven door klimaatverandering.
De zomer van 1947 heeft nog steeds het predikaat ‘zomer van de eeuw’. Die zomer begon al op 8 mei en duurde vrijwel zonder onderbreking tot 21 september. Het ene record na het andere sneuvelde en de natuur heeft, ook omdat de zomer voorafgegaan werd door één van de strengste winters van de 20e eeuw, laten zien waartoe ons klimaat in staat is.
Eerder deze week stak een zomerstorm op:
Storm Poly bereikte aan de kust van Hoek van Holland een kracht van 9 en een uitschieter van 102 km/u. Het ergste windveld trok ten noorden van onze regio voorbij, waar in IJmuiden een windkracht van 11 werd gemeten. Daarmee is Poly verre van extreem.
Een van de hevigste zomerstormen die Nederland ooit heeft meegemaakt, vond plaats in de nacht van 26 op 27 augustus 1912. Een diepe depressie trok over het land en zorgde voor extreem lage luchtdrukwaarden. In Amsterdam daalde de luchtdruk tot 968 hPa, een uitzonderlijk laag niveau voor de zomermaanden. De storm ging gepaard met zeer zware windstoten, die in Hoek van Holland een snelheid van 148 km/h bereikten.
Dit was het? Serieus! Echt… Hagel stenen zo groot als tennisballen!??zandzakken, greppels, speedo-lijn geschoren, rubberboot klaar gelegd…. 5 minuten regen..5! Geen wind gehad. Bij een scheet beweegt de conifeer harder! #onweer #codeoranje #noodweer pic.twitter.com/A4NMy2O1AW
— Anthonie(Volgen=Terugvolgen) (@Mellow01673379) July 9, 2023
Zo, sterk bewijs inderdaad. Stuur dit artikel op naar het IPCC. Ze worden gewoon omver geblazen!
We worden aan alle kanten belazerd waar we bijstaan al is het te hopen dat langzaam maar zeker de ogen opengaan bij de massa
Een warme dag eindigt soms met een onweersbui, maar dat hoeft niet altijd slecht te zijn. Het kan juist verfrissend en gezellig zijn. Maar tegenwoordig krijgen we vaak code rood of oranje te horen als er een bui aankomt. Vroeger deden onze ouders niet zo moeilijk over regen en storm. Ze gingen gewoon door met hun leven. Moeten wij dat ook niet doen? Ik hoop dat we snel weer normaal kunnen leven zonder al die codes en paniek.