SCHIEDAM- Een auto die geparkeerd stond in de Voltastraat in de wijk Schiedam-Oost is vanavond weggesleept door de gemeentelijke handhaving. De reden hiervoor is dat de auto geen geldige verzekering heeft en het export kenteken is verlopen. Dat hebben de handhavers bekendgemaakt.
Een export kenteken is een speciaal kenteken dat u nodig heeft als u een auto, motor of ander rijtuig wilt uitvoeren naar het buitenland. U moet dan eerst de kentekenregistratie bij de RDW stopzetten en een export kenteken aanvragen. Met een export kenteken mag u de auto binnen 14 dagen na de export vanuit Nederland naar het buitenland (of naar een haven) rijden, mits u gebruik maakt van de openbare weg. Als u het export kenteken niet binnen 14 dagen gebruikt, dan is het verlopen en mag u er niet meer mee rijden. Als u een export kenteken per ongeluk heeft aangevraagd of de verkoop is niet doorgegaan, dan kunt u binnen zes weken een correctie aanvragen bij de RDW. Anders moet u de auto opnieuw importeren en laten keuren bij een RDW-keuringsstation.
Sinds 2002 heeft Schiedam een regeling om foutief geparkeerde of gestalde auto’s of motoren weg te slepen. De eigenaar of houder van de auto moet dan de kosten voor het wegslepen betalen. Deze kosten bestaan uit een vast bedrag van 67,20 euro voor het wegslepen zelf, plus een bedrag van 182,27 euro voor het doen van de kennisgeving van de overbrenging en bewaring van de auto. Daarnaast moet de eigenaar of houder ook de kosten voor de opsporing betalen, die per kwartier 53,83 euro bedragen.
PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies
Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.
Klik HIER!
Klasse van deze pantoffelhelden.
Uiteraard is het een goede zaak dat voertuigen die niet verzekerd zijn van de weg te halen.
Maar doe zeker ook wat aan de asociale geparkeerde voertuigen. Deze bezorgen veel overlast en daarnaast kunnen de hulpdiensten vaak niet bij de woning of locatie komen doordat auto’s de weg blokkeren.
Maar dat het meestal meerdere voertuigen zijn die aso neergetyft zijn zijn de stadswachtjes lang bezig. En stel je voor dat ze gezien worden door de eigenaar van die auto’s, dat is toch wel heel eng en gevaarlijk.